in

У росії судять полонених «азовців», серед яких є 8 жінок (фото)

14 червня у росії почали судити 22 військовополонених з бригади «Азов», які потрапили в полон після виходу з «Азовсталі». Серед них є 8 жінок, які працювали кухарками у бригаді.

Про це стало відомо з повідомлення AP.

«Полонені солдати були членами батальйону «Азов», елітного підрозділу Збройних сил України, який воював з російськими військами в порту Маріуполя на Азовському морі. Росія захопила Маріуполь минулого року після тримісячної битви, яка перетворила більшу частину міста на тліючі руїни», – написали американські журналісти.

Росіяни визнали «Азов» терористичним угрупованням, тому вони не розглядають цих бійців як військовополонених. Підсудних звинувачують у нібито «причетності до терористичної організації та участі в акціях з повалення російської влади в Донецькій області».

Всього звинувачення були висунуті 24 особам, але двох обміняли на російських полонених. На лаві підсудних залишилося 22 людини, вісім з яких – жінки, що працювали кухарями в «Азові».

Нагадаємо, 6 травня Україна провела черговий обмін полоненими з рф, під час якого вперше з жовтня вдалося повернути бійців «Азову». Загалом повернули 45 захисників.

У Києві закупили барабани в укриття на 1 мільйон гривень, – Prozorro

Тендер з «підігрівом»: Кам’янець-Подільська мерія відправила на фронт браковані буржуйки за завищеною ціною