in

У МВС хочуть дозволити людям зареєструвати нелегальну зброю впродовж 90 днів після закінчення воєнного стану

Після закінчення війни в українців має бути можливість зареєструвати зброю, отриману для захисту від російських окупантів. Про це заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко 27 липня заявив в ефірі національного телемарафону, пише сайт МВС.
За його словами, Кабінет Міністрів України вже схвалив проєкт правок до «Закону про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України», які спрощують легалізацію вогнепальної зброї.

«Відповідно до цього законопроєкту кожен громадянин, який має незадекларовану зброю, повинен буде задекларувати її та внести в реєстр, щоб стати легальним користувачем. Тобто відповідно до цього законопроєкту, уся незареєстрована зброя, якщо калібр такої зброї згідно із законом дозволятиме поставити її на облік за громадянином України, повинна бути облікована», – сказав Тимченко.

Усю нелегальну зброю, якщо калібр за законом дозволено, буде зареєстровано – Тимченко

Проєкт передбачає, що у громадян країни буде 90 днів те що, щоб легалізувати зброю. Повний порядок декларування вогнепальної зброї, а також правила її носіння, зберігання й перевезення цивільними особами, які беруть участь у відсічі й стримуванні збройної агресії РФ, МВС розробить після ухвалення відповідних змін до закону Верховною Радою, додав заступник міністра.

«Все було дуже швидко, у нього дуже маленький…» – Дівчина, яка продала цноту Пригожину, розповіла про його гарем у Петербурзі

«Продовжую службу на культурному фронті» — співачка Катерина Бужинська похизувалась нагородою від Залужного