in

«На превеликий жаль» — актриса Ада Роговцева припустила, що українці зможуть пробачити росіянам, та пригадала, з яким болем переживала смерть Да Вінчі

Відома українська актриса Ада Роговцева не виключає, що колись українці зможуть пробачити росіянам. На думку легенди вітчизняного театру та кіно, милосердя просто закладено у генетиці українського народу. Втім, для прощення знадобиться не один десяток років, а можливо, навіть століття.

Нині ж, як переконана артистка, ні про яке примирення не може йти мови, оскільки Росія знищує нашу націю, історію та культуру. Своїми роздумами Ада Миколаївна поділилася в інтерв’ю YouTube-каналу «Говорить Суханов».

Коли інтерв’юер поцікавився, чи зможуть українці колись пробачити російську націю, актриса відповіла: «Звичайно, ми ж українці. Тільки для цього має пройти кілька поколінь. Таке виховання, каяття, розплата. Всі ці етапи мають пройти. Ми маємо можливість протистояти, бо ця війна, знищення української нації, вона завжди була. Мізки нам забивали, розумних залякували. Україна навчилася відпочивати між ударами. На превеликий жаль, ми з цим стикаємося. Я знаю сім’ю, яка виключила всі новини та сказала: «Ну, як буде». Людину тримає страх. Його ніхто не скасовував. Знищується нація, історія, культура. Мені здається, що ми сам на сам і треба з цього шукати вихід».

Нині Роговцева робить усе можливе, аби наблизити перемогу України у терористичній війні. Через активну громадянську позицію та волонтерську діяльність у народної артистки з’явилася величезна кількість близьких друзів серед військових. За кожного з них зірка переймається як за рідних дітей, а втрати переживає з особливим болем.

Так, тяжко актриса перенесла загибель легендарного українського захисника Дмитра Коцюбайла, відомого під позивним Да Вінчі. Героя України не стало у березні 2023 року у боях за Бахмут. Його смерть для Роговцевої була рівносильна смерті єдиного сина, який помер 2012-го після тривалої боротьби з тяжкою формою раку.

«Я вила, як вовчиця, коли помер мій син. Не могла зупинитися. А тепер я так вила, коли помер воїн Да Вінчі. Я стала вити, як вовчиця, коли дізналася про його загибель. Вбивають таких людей, таких державних діячів, які зробили б цю Україну зовсім іншою», – прокоментувала знаменитість.

«Гімн – це особлива пісня» — співачка Джамала нарвалась на шквал критики за виконання гімну України

«У мене більше не гарне обличчя» — Українка, що втратила око під час ракетного удару РФ, потрапила на обкладинку Playboy