in ,

«Буде міжнародний скандал»: знайдено тіла іноземних волонтерів, вбитих в Соледарі

Російська пропаганда в котрий раз пробила чергове дно та показала свою зухвалу ницість. Прихвосні Кремля на своїх новинних каналах в інтернет-просторі відверто глумляться над смертю двох британських волонтерів, які загинули в Соледарі — Крістофера Перрі та Ендрю Бегшоу.

Чоловіки, які доставляли гуманітарну допомогу до окупованих місць та допомагали мирним жителям евакуюватися, були оголошені Нацполіцією у розшук як зниклі безвісти. Згодом представники ПВК «Вагнер» повідомили звістку про виявлення тіла, при якому знайшли документи (британські паспорти та дозволи на заняття волонтерством, видані Україною), що належали обом волонтерам. Найманці Пригожина ідентифікували загиблого як Крістофера Перрі.

Документи загиблих волонтерів — Крістофера Перрі та Ендрю Бегшоу

При цьому пресслужба організації заявляє, що на гарячу лінію «Запитай Вагнер» надходив запит з проханням знайти двох зниклих громадян Великобританії. А от серед рашистських Telegram каналів почали ширитися чутки про те, що одного з волонтерів, а саме Крістофера Перрі, було вбито, а його напарника — взято в полон.

Так, наприклад, пропагандисти стверджують, що Перрі та Бегшоу були не волонтерами, а «іноземними найманцями » та «солдатами НАТО». Вбивство одного з них виправдовують тим, що він, нібито, «на момент виявлення перебував не просто у засобах індивідуального бронезахисту, як волонтери чи журналісти, а й у спорядженні зі зброєю та амуніцією, які дозволяють вести бойові дії та виключають його з низки конвенційних захистів».

Крістофер Перрі та Ендрю Бегшоу здійснювали волонтерську діяльність

Наразі оприлюднено заяви Міністерства закордонних справ Великобританії та сімей обох волонтерів, у яких офіційно підтверджується факт загибелі Перрі і Бегшоу.

Читайте також: Терміново підвищити зарплату військовим до 150 тисяч за рахунок відміни усіх надбавок депутатів — документ на сайті Президента

«ОтСосєдова!» – Галкін посміявся з російського критика, який виявив до нього інтерес

«Нацисти, валіть в свою Україну»: Коля Серга розповів як поставив на місце фанатку Кремля на Донеччині