in

Подруга школярки, яку зґвалтували і убили у П’ятихатках: «Покидьок діяв в місті протягом місяців, а місцева влада його покривала»

5 вересня у місті П’ятихатки Дніпропетровської області знайшли понівечене тіло молодої дівчини.

Нею виявилася 16-річна учениця однієї з місцевих шкіл Єлизавета Головня, єдина дитина у батьків. В понеділок увечері вона разом з однолітками святкували початок навчального року, а о третій годині ночі її виявили в кущах на одній із вулиць. Перед смертю неповнолітню зґвалтували.

Про те, що вбитою виявилася саме Єлизавета, повідомила в соцмережах її подруга, шокувавши користувачів деталями обставини трагедії. «Вона була чуйною, пристойною, вихованою. Жодного разу не мала натяку в стилі одягу або поведінці, що могли спровокувати насилля. Попереду було все життя, але якась огидна мерзота вирішила її долю за неї».

Скриншот з соцмереж

Найстрашнішим стало те, що подруга померлої натякнула, що в місті ні для кого не секрет, хто саме здійснив цей нелюдський злочин. «Ця мерзота вчиняла гидоти в місті протягом трьох місяців, але мер і поліція не забезпечували безпеку жителям і не звертали увагу на ці події», – написала товаришка Лізи.

Скриншот з соцмереж

Зараз до пошуків ката залучено 150 працівників поліції. За фактом злочину порушено кримінальне провадження за п. 10 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (навмисне вбивство, поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством). Міра покарання за даною статтею передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років, або довічне.

Читайте також: Помер відомий український вчений та історик, який пережив російський полон

Не витримало серце: помер відомий український вчений та історик, який пережив російський полон

Трималися за руки з росіянкою: 36-українка з Херсону, яка перемогла на «Місіс світу — 2023» в Маямі, потрапила в гучний скандал