in

«Зроблено демонстративно» — журналіст роз’яснив, чому ватажка ПВК «Вагнера» усунули голосно та показово

Український публіцист Олескандр Сотник, який під час повномасштабного вторгнення РФ неодноразово виступав із засудженням російської збройної агресії проти України, розповів, чому кремлівський диктотор максимально гучно ліквідував ватажка ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина.

За його словами, Путін це зробив спеціально аби налякати усіх тих, хто захоче стати на його шляху та перехопити владу у свої руки.

«Це дійсно було зроблено демонстративно — було показано всім: «Ви ж теж на джетах літаєте. Ми вас теж можемо приземлити. Мене здивувало ще й інше. Адже той же Авер’янов і виманив Пригожина та інших з Африки, переконавши, що потрібно летіти всім одним бортом в Пітер. Одним ударом був убитий не тільки Пригожин, але і Уткін з позивним «Вагнер» (фактично саме його позивним і була названа ПВК), і начальник Служби безпеки компанії Пригожина «Конкорд». Тобто одним ударом були ліквідовані всі ключові фігури, пов’язані з Пригожиним», ‒ сказав Сотник під час спілкування зі своїми читачами.

Публіцист вважає, що цю операцію він продумав заздалегідь і з точки зору президента країни-терорист, це завдання виконано успішно.

«З точки зору Путіна, Ця операція була проведена більш ніж успішно і більш ніж показово. У мене немає відомостей, наскільки йому вдалося налякати Ковальчуків з Корольовим, але думаю, якусь відповідь, якесь продовження цієї історії Путін цією подією запустив. Він натиснув на кнопку активації другого акту. Перший акт був з Пригожиним, а ліквідацією Пригожина Путін запустив другу частину «марлезонського балету». Система зараз буде йому відповідати. Як — ми це побачимо», — сказав творець і автор каналу Sotnik-TV.

«Впевнена, що це станеться» — Лайма Вайкуле, зазначила, що війна на території РФ — це питання часу

«Путін, щоб ти зд*х» — Вєрка Сердючка запалила на сцені в Майамі разом із головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним