in

«Бабиного літа в Україні не буде»: синоптики приголомшили прогнозом на жовтень

Українцям не варто чекати бабиного літа — про це повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди «Укргідрометцентру» Вазіра Мартазінова.

Адже на початку жовтня 2023 відбудеться різке похолодання, а, крім того, ситуація з опадами протягом місяця теж буде незвичною.

Метеоролог зазначила, що так часто буває — коли в одній частині України випадає багато опадів за деякий час, а іншій частині частині країні сухо. Але, зазвичай, між цими регіонами є області, де можна спостерігати так званий «проміжний» стан погоди, а саме незначні опади.

Та проте у жовтні ситуація з опадами може кардинально відрізнятися навіть у сусідніх областях. Наприклад у Сумський, Полтавській та Дніпропетровській областях очікуються лише разові опади — у той час як у Київській та Чернігівський, котрі межують із Сумською та Полтавською, ймовірно, випаде 120-150% норми опадів. Хоча, зазвичай, між посушливими регіонами та областями з надмірними опадами, має бути зона з помірними показниками.

Варто зазначити, що раніше Укргідрометцентр повідомляв, що середня місячна температура у жовтні 2023 в Україні буде у межах 7-13 градусів тепла.

Читайте також: «Жити тут і зараз» — старша донька-мовчунка Ольги Сумської розхвалила роботу в РФ за «криваві» рублі

«Набагато раніше, ніж прогнозував Арестович» — відомий мольфар назвав дату закінчення війни в Україні

Відома співачка-мовчунка із Черкас отримала російське громадянство: тепер офіційно фінансуватиме війну в Україні