in

ГБР завершило розслідування найбільшої справи Євромайдану: названо імена 10 головних винуватців

4 жовтня стало відомо, що в Україні, нарешті, завершилося розслідування масових вбивств «Євромайдану».

Йдеться про події, що відбувалися в період з 18 по 20 лютого 2014 року, коли розпочалася ескалація протистояння демонстрантів та силовиків, які прикривали владу на чолі з Віктором Януковичем. Особи, які віддавали накази застосовувати вогнепальну зброю та спецзасоби проти громадян, визначені та постануть перед судом, хоча зараз їх немає в Україні.

Нагадаємо, вище керівництво країни тоді наказало штурмувати Майдан під виглядом «антитерористичної операції», а вже 20 лютого, передрікаючи безвихідь подій, у конвульсивних спробах ухопитися за владу прямо наказало розстрілювати мітингувальників. Загалом у ті дні загинуло 67 осіб, а постраждало загалом 887 цивільних та 123 правоохоронці. Завдані державі збитки оцінюються у 16 ​​млн. гривень.

Загалом кримінальне провадження об’єднує у собі 1 019 епізодів злочинної перешкоди акціям протесту та налічує 1 878 томів зібраних матеріалів. Наслідком встановлено, що колишні голова СБУ та командувач внутрішніми військами МВС України після розпаду СРСР проходили військову службу у збройних силах Російської Федерації, і, як наслідок, отримали громадянство Росії та діяли в її інтересах.

За даними слідства, частина обвинувачених ховається від правосуддя на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Вони будуть взяті під варту і передані суду одразу після звільнення цих територій Збройними силами України.

«Живе в лісі з собаками»: де зараз співачка Lama та чому вважає Ані Лорак та інших зрадників — «ботами»

«А бідні останні гроші віддають на ЗСУ» — російськомовний блогер Денис Повєткін скинув бетонну плиту на свій Porsche заради чергового хайпу