in ,

Два шлюби та народження синів після 40 років: як склала доля Гелі — помічниці Вєрки Сердючки в «СВ-шоу»

Українська акторка Радміла Щоголева, найбільш відома за роллю Гелі у знаменитому «СВ-шоу», свого часу мала неабияку популярність — та проте згодом зникла з екранів. Причина, по якій це сталося прояснилася лише нещодавно. Тепер Радмілі 49 років — вона знімається у кіно, виховуючи з чоловіком двох синів — Дмитра та Артема, яких вона народила, коли їй було вже за 40. Де зараз знаменитість та як склався її життєвий шлях — розповідаємо у нашому матеріалі.

Радміла народила в Києві у творчій сім’ї — її батько був режисером у музичному театрі, мати працювала на телебаченні, а дід був заступником директора Київського театру опери та балету. Своїм рідкісним ім’ям зірка має завдячувати саме батькові — він назвав її на честь югославської співачки Радміли Караклаїч, яка саме давала концерт у Києві того дня, коли народилася Рада.

У підлітковому віці Радмила захоплювалася медициною. У одному з своїх інтерв’ю вона розповідала,  що одна половина її родини були медиками, а інша — творчими людьми. А так як вона змалечку бувала з батьком на всіх його репетиціях, то цікавість до драматичного мистецтва взяла гору. Тож після школи вона вступила до Київського театрального інституту Карпенка-Карого, закінчивши який деякий час працювала в столичному театрі імені Лесі Українки.

Згодом вона успішно пройшла відбір на участь у телепередачі «СВ-шоу» — за її словами, йдучи на кастинг, вона навіть не знала хто такий Андрій Данилко. «СВ-шоу» було на екранах у період з 1997 по 2002 рік — героїня Радмили Щоголевої переважно мовчала під час ефірів, передаючи емоції лише красномовним виразом обличчя. Втім, згодом Радміла несподівано щезла з екранів — інформації, чому це сталося не було ніде. Лише через деякий час артистка пояснила, що причиною була хвороба — за словами Щоголевої, їй було погано і довелося, покинувши Андрія на гастролях, повернутися до Києва.

Свого часу програма «СВ-шоу» була доволі популярною

Радміла жалкувала з приводу того, що не поговорила тоді з Андрієм особисто — незадовго до гастролей їй вирізали апендицит, та проте операція не допомогла і артистка виступала на знеболювальних. Коли і вже і ліки перестали допомагати, Щоголевій не залишилось жодного варіанту, окрім того, щоб знову звернутися до лікарів. «Мені намагалися поставити діагноз, я витратила всі гроші, які відклала. Лежала і думала, що якщо писати заповіт, то нема кому», – розповідала акторка. Але все ж Радміла одужала.

Артистка вже багато років не бачилася з Андрієм Данилко, та проте нині вони спілкуються — одного разу він сам їй подзвонив. Після її уходу з «СВ-шоу» Щоголева зайнялася бізнесом, відкривши, за допомогою друзів кадрову агенцію. Та втім, згодом знову повернулася у професію. Радміла поділилася — вона дуже прискіпливо відноситься до вибору ролей, іноді — свідомо випадаючи з творчого життя, а іноді — з легкістю погоджуючись на довготривалі проєкти. Так, наприклад, у картині «Дау», де грала одну з головних ролей — дружини академіка Ландау, вона пропрацювала три роки. Одна з останніх робіт Радміли — роль у фільмі «Степне» режисерки Марини Вроди, який влітку здобув приз за режисуру та нагороду Фіпрессі на кінофестивалі в швейцарському місті Локарно.

Акторка у фільмі «Степне» зіграла роль сусідки головної героїні

Радміла Щоголева наразі перебуває у щасливому шлюбі, вже другому за рахунком. Подробиць розриву минулих відносин після 10 років подружнього життя акторка не розкриває — як і деяких фактів про нинішнього чоловіка. Вона не розповідає чим він займається і лише зрідка публікує у соцмережах фото своєї родини.

Радміла Щоголева з чоловіком та синами

Втім, відома історія їхнього знайомства — Андрій приїхав до Радміли за викликом, аби полагодити розетку. Під час роботи він трохи нахалтурив — тож довелося повертатися до артистки знову. Пара одружилася тоді, коли Радміла була вже вагітна. При цьому вона сама наголошує, що можливість мати дітей була для неї справжнім дивом — адже першого сина зірка народила у 41, а другого у 43. Нині Щоголева з чоловіком та дітьми мешкає у заміському будинку, захоплюється психологією, філософією та нетрадиційною медициною.

Читайте також: «Треба добити гадину!» — зірка «Кавказької полонянки» прокоментувала позицію Лії Ахеджакової

У Тельців — загострення хронічних захворювань, а Стрільцям — навчитися економити: гороскоп на 10жовтня

«Як це — бути дружиною Філіпа?» — у Мережі показали коханця Кіркорова