in

Сонячне затемнення 16 жовтня 2023 року: що готує нам «вогняне» кільце

16 жовтня 2023 року відбудеться друге і останнє в цьому році сонячне затемнення. Воно має назву «кільцеподібне», а його унікальність в тому, що його зможуть побачити чимало людей на планеті. Як це явище впливатиме на нас та де саме в Україні можна поспостерігати за ним — розповімо детальніше в нашому матеріалі.

Кільцеподібне сонячне затемнення є однією з найбільших астрономічних подій року. Адже його зможуть побачити понад 32 мільйони жителів планети — а понад 1 мільярд людей матимуть змогу спостерігати часткове затемнення. Таку назву явище отримало тому що, Місяць у цей період знаходиться в найдальшій від Землі точці і є занадто малим, аби повністю затулити Сонце, тому навколо нього утворюється так зване «вогняне» кільце. Максимальна фаза затемнення буде видна у Північній, Центральній та Південній Америці. Але українці, на жаль, не зможуть спостерігати за явищем наживо.

Астрологи запевняють, що така астрономічна подія має великий вплив на почуття та вчинки людей — так, наприклад енергійні люди стають млявими і навпаки. Вони не радять у цей день робити наступні речі: зловживати алкоголем; ухвалювати серйозні рішення; з’ясовувати стосунки або розлучатися; переїзжати, робити великі покупки або укладати важливі угоди.

Особливо обережними в період затемнення слід бути людям з хворобами серцево-судинної системи та іншими хронічними захворюваннями — адже є великий ризик занедужати. Також існує ствердження, що у період сонячних затемнень збільшується кількість нещасних випадків та автокатастроф — тож варто відганяти погані думки і спогади, аби ненароком не зашкодити собі.

«Кільцеве» сонячне затемнення 16 жовтня 2023 року

Натомість краще за все у цей день провести час у колі сім’ї та приділити увагу домашнім улюбленцям. Крім того, це гарний період для примирення і повернення боргів — а також аби позбутися чогось старого, що вже зжило себе, але продовжує залишатися у вашому житті.

Читайте також: «Робиш мене щасливою!» — українська дзюдоїстка Дар’я Білодід похизувалася обручкою на безіменному пальці

«Як вам пальми в Ризі?» — Галкін висміяв російських пропагандистів, які оголосили про його втечу до Латвії

Марія Машкова зустрілася із сестрою — Мілою Зеленською та замилувала кумедним спільним селфі