in ,

«Караоке з російськими хітами посеред війни»: Олег Ляшко вперше прокоментував скандал з його гулянням в барі

Нещодавно у Мережі поширилося відео, на якому неординарний політик, а нині солдат ЗСУ, Олег Ляшко в компанії свого охоронця відпочиває в барі, голосно наспівуючи в караоке російськомовний хіт «Девчоночка». Цей ролік, напевне, вже бачила вся країна — обурення інтернет-користувачів не мало меж. У свою чергу, екснардеп відреагував на звинувачення  українців у такій ганебній поведінці лише через два тижні — його скупа відповідь була більше схожа на відмовку. Які подробиці про політика стали відомі після його реакції, хто ще був фігурантом скандалу та що з цього приводу кажуть у Міноборони — розповідаємо у нашому матеріалі.

Реакція Олега Ляшка на хейт громадськості в його бік мало скидалася на спроби виправдати себе. Він обмежився коментарем у сторіз на  особистій сторінці в Instagram, заявивши що не має часу на скандали, оскільки є солдатом ЗСУ та служить на фронті. Втім, цей ролік неабияк вдарив по репутації політика — деякі люди перестали вірити, що він взагалі служить. Тим більше, інтернет-користувачам, зокрема військовим, вдалося довести, що відео було зняте саме під час повномасштабної війни. Доказом стало і вбрання учасників відео — адже Ляшко зі своєї компанією не посоромились пити та фільмувати себе саме у військовій формі.

Коментар Олега Ляшка щодо скандалу, у який він потрапив

Як вже відомо, розважався Олег Валерійович в барі не сам. Втім компанію екснардепу склав не тільки його охоронець Стипанюк, який нині має титул «абьюзера №1 в Україні» — через звинувачення його в домашньому насильстві колишньою дружиною Євгенією Емеральд. Третім фігурантом скандального відео став Руслан Мазовецький. Він довгий час обіймав посаду начальника Чугуївського районного територіального центру комплектування та соцпідтримки. Але, як і деякі зі своїх колег, Мазовецький був спійманим на підробці документів та хабарах — він за пристойну суму грошей допомагав ухилянтам уникнути мобілізації.

Втім, після того як Ляшко дав свою відповідь з приводу бурхливого скандалу, знайшлися люди, які встали на захист екснардепа. Євгенія Емеральд у своєму телеграм-каналі оприлюднила повідомлення від командира 63-ї окремої механізованої бригади, полковника Петра Скиби, у якому він запевнив, що Ляшко і Стипанюк служать у цій бригаді. Проте сама Євгенія зазначила, що її колишній чоловік Стипанюк весь час знаходиться в Києві, а не на фронті, а також отримує найвищу військову зарплатню — 100 тисяч гривень.

Петро Скиба стверджує, що Ляшко і Стипанюк служать у його бригаді

Після розголосу скандалу у Міноборони визнали величезний прокол з виплатами військовим. Відомство провело внутрішній аудит та з’ясувало, що понад 123 мільйони гривень додаткової винагороди було виплачено людям, які не виконували бойові завдання та не брали участі у бойових діях. Чи отримували такі ж виплати, не виконуючи при цьому свій військовий обов’язок, Ляшко та його товариші — наразі невідомо.

Читайте також: До війни мав 10 тисяч доларів на місяць — після скандалу з весіллям Ткач пожалівся на доходи і назвав яку суму зараз заробляє

Найкращою європейкою визнали красуню із села на Рівненщині

Захлинаючись від сліз: Леся Нікітюк повідомила про горе, яке сталося в її сім’ї (ВІДЕО)