in

Розмовляла українською мовою на тлі жовто-синього прапора: російська гумористка Клара Новікова втрапила в скандал після концерту в Москві

Нещодавно російська гумористка Клара Новікова вперше за довгий час виступила з сольним концертом у Москві. Вона відразу втрапила у гучний скандал, пов’язаний начебто з підтримкою артисткою України. Адже комікеса, яка народилася та виросла у Києві, під час свого монологу вирішила пригадати своє дитинство в Україні, і тому часто переходила на українську мову. Та справжню істерику у росіян спричинив той момент, коли на величезному екрані за спиною Новікової з’явилося зображення жовто-синього прапора.

Російські пропагандистські ЗМІ швидко почали поширювати новину про те, що Новікова «підтримує» Україну. У свою чергу, гумористка не забарилася відреагувати на це. Вона поквапилася виправдатися за використання жовто-синьої символіки на концерті тим, що «нічого не знала».

Клара Новікова виправдовувалася за нібито «підтримку України»

Новікова неодноразово висловлювалася про свою любов до Києва. Але гумористка за весь час російської агресії проти України ніколи жодним чином не намагалася стати на захист країни, у якій народилася. Крім того, артистка виступала у анексованому Криму і тому була занесена до списку бази «Миротворець». Ба більше — Новікова заявляла про те, що «Україна та Росія – один народ, адже мова теж одна». Але на своєму сольному концерті у Москві, Клара раптом згадала, що українська — все ж таки не російська. Вона часто несподівано переходила на рідну мову під час виступу. Пропагандистські ЗМІ цитували такий фрагмент монологу зірки: «Я киянка. Я виросла і закінчила 145-ту математичну республіканську школу в Києві… Дякую вам дуже! Я розмовляю українською мовою!«.

Як повідомляли ті ж самі ЗМІ, в цей момент за спиною гумористки було показано слайд-шоу з фотографіями київських вулиць. Одним зі слайдів також стало зображення українського прапора. Це викликало не аби який резонанс — розгнівані z-патріоти бажали якнайшвидше розібратися з артисткою, яка «підтримує Україну». Проте Клара Новікова почала заперечувати свою причетність до цієї частини виступу, сказавши, що «нічого не знала і не бачила». «Ніякого прапора України я не показувала. У мене такого немає в концерті! Хрін його знає, може мені якийсь слайд і повісили? Я ж спиною стою до екрану! Це що, мій зал? У мене на концертів ніколи не буває «екранів». Я на репетиції переглянула всі слайди, які мені запропонували. Прапора я там не бачила. І взагалі у мене вперше в цій залі був концерт«, — почала виправдовуватися артистка.

Втім, Новікова не стала відхрещуватися від свого минулого, яке тісно пов’язане з Києвом та поділилася спогадами про дитинство. Але артистка також не упустила можливості розповісти як вона «вдячна Росії» — вочевидь для того, аби z-патріоти не сумнівалися у її проросійській позиції.

Новікова зазначила, що для слайд-шоу були використані фото київських вулиць

«Ніхто нічого не робив зі злим наміром. Там були фотографії моєї улюбленої вулиці в Києві! Я розповідала якісь історії з дитинства, з молодості. Я жила в Києві, закінчила там школу, вступила до училища. Там поховані батьки, у паспорті у мене написано, місце народження – Київ. Там живуть мої подруги! Я не можу зректися свого дитинства. У мене був чудовий концерт! Якби ви знали, як зал реготав, сміявся. До мене підходили люди, казали, що вони теж з України. Тут багато людей живе, які народилися, як і я, там. При цьому я вже тут, у Москві, стільки років живу – 50! Я дуже вдячна Росії й тому, що я реалізувалася тут«, — підсумувала Новікова.

Читайте також: «Яка на*уй ялинка?»: Продюсерка Олена Мозгова поділилася дописом про новорічні ялинки під час війни

Ракам — шаленна вдача, Близнюкам — непростий вибір, а Терезам — приємні новини: Гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 29 листопада

«Не пускати!» — влада РФ пропонує назавжди заборонити Галкіну в’їзд на територію країни