in ,

Торгівля людьми у 21-му столітті: молоду українку викрали і утримують у Таїланді

Жителька Луцька Богдана Кашпрук, переїхала до Польщі після початку повномасштабного вторгнення РФ.

У пошуках кращого життя 21-річна українка без особливих труднощів знайшла роботу у Таїланді — стало у нагоді її володіння кількома мовами. Кілька тижнів тому вона відбула з Польщі у далеку азійську Країну. Богдані обіцяли вакансію у готельно-ресторанному бізнесі, однак, коли вона прибула на місце, вона зрозуміла що стала жертвою торгівлі людьми.

Дівчину схопили і вивезли, наскільки вона зрозуміла, десь на кордон між Таїландом і Лаосом. Вона пручалася і навіть спромоглася на якийсь час заволодіти телефоном щоб повідомити рідним про те, що з нею трапилося. Щоправда, після цього, її жорстоко побили і закували у кайданки — такі відомості повідомили польські детективи, які взялися розслідувати справу.

Брат Богдани, який живе у Польщі уже кілька років, встановив контакт із командою польських детективів, які займаються справами зниклих безвісти по всьому світу. «1 листопада 2023 року ми прийняли довіреність від брата зниклої на розшук 21-річної громадянки України. Через ситуацію, в якій опинилася ця родина, наші працівники відмовилися від зарплати. Було детально визначено умови співпраці, а також сферу діяльності команди детективів та журналістів-розслідувачів», – повідомляє виданню Dziennik Śledczy детектив Евеліна Томашек.

Богдана Кашпрук

Щоправда, у даному випадку і без того непроста ситуація ускладняється тим, що викрадена дівчина не є громадянкою Польщі. Детективи встановили, що група викрадачів досить велика і працює під прикриттям місцевої поліції, також вони констатують серйозність ситуації і не приховують того, що подібні випадки у Таїланді нерідко закінчуються убивством жертви.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Zoriana Kashpruk (@zorianakashpruk)

Однак, польські правоохоронці не покладають надій, що їм вдасться визволити українку — група спеціалістів уже готова направитися до Таїланду. «Ми усвідомлюємо серйозність ситуації, а також умови, в яких ми будемо працювати на місці. Ми також боремося з часом, тому що усвідомлюємо, що зв’язок із Богданою може обірватися будь-коли», – каже Давід Бурзацкі, координатор команди, яка найближчими днями вилетить до Азії.

Читайте також: «У тєбя проблєми єсть? Лежи!!!» — з’явилося відео з нагрудної камери поліцейського, який вночі побив військового

«Я хотів підтримати кримчан»: Російський актор Олексій Панін розповів, чому у 2014 році, розмахуючи російським прапором, кричав «Крим наш»

Овнам — успіх у всіх починаннях, а у Близнюків — розбіжності у спілкування: гороскоп на 10 листопада