in ,

«У тєбя проблєми єсть? Лежи!!!» — з’явилося відео з нагрудної камери поліцейського, який вночі побив військового

Резонансний інцидент трапився вночі третього листопада на одній із вулиць Шевченківського району столиці.

Під час патрулювання поліцейський помітив чоловіка у цивільному і, зробив йому зауваження щодо порушення режиму комендантської години. Невідомий заявив, що він є військовослужбовцем і пред’явив правоохоронцеві посвідчення. У цей час до них підійшов чоловік у військовій формі, який втрутився у розмову.

«Ви хочте со мною пообщаться?», — запитав чоловік у камуфляжі, який, судячи з мови і похитувань, знаходився у нетверезому стані.. Поліцейський на це попросив не заважати йому, проте опонент у відповідь почав агресивно себе поводити і кілька разів штовхнув правоохоронця. Після того, як поліцейський повідомив, що вони порушили комендантську годину і повинні пройти з ним до відділку, невідомий у формі ударив правоохоронця зі словами: «Отут ти ошибаєшся!». 

Відеозапис конфлікту із нагрудної камери поліцейського.

Згодом у Мережі з’явилося відео, на якому видно продовження конфлікту у поліцейському відділку. На ньому чути крики словесної перепалки, а потім видно, як представник поліції сильно штовхнув чоловіка у камуфляжі, після чого той ударився спиною об стіну і упав. «У тєбя праблєми єсть?! Лєжи!» — закричав полісмен, схилившись нал лежачим на підлозі військовим.

Коли випадок набув розголосу, його прокоментував спікер Держприкордонслужби Павло Демченко. «Того дня військовий повертався з Києва до місця розташування частини. Його поїзд відходив із залізничного вокзалу вночі. Там він і знаходився на момент початку комендантської години. Що призвело до конфлікту та його детальні обставини — зможемо докладніше сказати після всіх заходів перевірки. Підтримуємо зв’язок із національною поліцією, щоб усе було об’єктивно», — заявив він.

Ситуацію також прокоментувала директорка благодійного фонду «Хелп Фокс» Наталія Биховець. Вона розповіла, що військовий — його звати Сергій, направлявся на військово-лікарську комісію до Києва після важкого поранення. Його потяг прибув уночі  і на руках він мав квиток, який це підтверджував. «Зараз перебуває в лікарні міста Балаклія, куди вже дзвонили з Києва і просили не оформляти травми», — додала Биховець.

Наразі розслідування справи ведеться під контролем Київської міської прокуратури. За фактом можливих неправомірних дій поліцейських стосовно військового почали досудове розслідування за ч. 2 ст. 365 КК України. Покарання за цією статтею передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі.

Читайте також: 52-річний військовий, якого жорстоко побили товариші по службі, помер у лікарні

Затрималася ненадовго: Алла Пугачова, що посвіжіла, приєдналася до Галкіна в одній з європейських країн.

Проміняла Кароль та Каменських на путіністку Доліну: стало відомо куди зникла фіналістка «Голосу країни-10» Анна Трубецька