in

Сімейне виробництво та зіркова хвороба: історія 5-річного автора хіта «скоро вже буде Пасха», який став зіркою ТікТоку

5-річний Матвійко із Черкащини дуже полюбився українцям, коли весною в мережі з’явилося його відео «скоро вже буде Пасха». А нещодавно юний артист записав новий ролик про Різдво, закликаючи людей готуватися до зими, а також повідомив, що за ці останні пів року у нього випав зуб, але дідусь говорить, що його «виперд*ла кобила».

Сім’я простого хлопчика живе у селі Коврай та веде малий домашній бізнес. Тато Володимир має освіту інженера-технолога із виробництва і переробки продукції тваринництва. Відразу після навчання йому довелося працювати зоотехніком, але ця робота була йому не до душі і через деякий час він покинув фермерство та поринув у бізнес.

«Колеги, пам’ятаю, зверхньо відреагували: «Куди ти підеш?». А ми почали з дружиною тримати поросят, перероблювали м’ясо. Торгували в сусідньому селі на місцевому ринку, а потім стали їздити в Київ на ярмарки. Там у нас був навіть свій магазинчик на території ринку, який тільки будувався. Відкрити запропонував адміністратор закладу – ми перші були на тому ринку. І вийшло так, що поїхали звідти останніми. Базарчик не дуже пішов – слабувата була реклама, але до нас ходили активно – років три ми там працювали. Люди просили, щоб привозили продукцію – перед поїздкою мали купу дзвінків від клієнтів. Це було на Троєщині» — пригадав батько Матвійка.

Зараз сім’я вирощує худобу та продає продукцію вдома, адже більшість хоче саме домашнього. У вільний час глава сім’ї веде свій ютуб-канал «Вовка Брус». У його роликах часто можна побачити Матвійка та молодшого сина Мирона. За його словами, вони з дружиною стараються не балувати дітей і після того, як зародився хіт про Пасху, життя Матвійка не змінилося.

«Він розуміє, що всі його тепер знають, але зіркової хвороби якоїсь – нічого такого. Все добре. Він як любив зніматися, так і любить. Не боїться камери – до нас навесні кореспонденти за кореспондентами приїжджали. Хотіли навіть більше, але у нас немає стільки часу. Прокидаємося о шостій, а додому заходимо об 11 вечора. Я, коли починав робити свій YouTube-канал, спочатку незатишно почувався перед камерою, а він – дуже легко: «Передай привіт підписникам!» Коли записую щось своє, часто прибігає: «Дай, я щось скажу!» Він присутній практично в кожному моєму відео: може пісню яку заспівати, вірша продекламувати. Якщо його немає, то купа коментарів під роликом: «А де Матвій?» — розповів Володимир.

За допомогою блогерства Володимир Брус збирає гроші на ЗСУ. Йому вже вдалося разом із волонтерами відправити чотири автомобілі для захисників. А от із перегляду хіта Матвійка у ТІкТок сім’ї не вдалося заробити ні копійки.

«Монетизації на TikTok немає, якщо тільки проводиш прямі ефіри. Ми намагалися – провели пів години і заробили 7 доларів, вони там і так висять. Монетизація з YouTube-каналу – йде, але це небагато, вистачає, щоб покрити обладнання, яким користуємося. Сподіваємося, що з часом буде більше. Можливо, щось заробили гурт МЮСЛІ UA, який створив запальний трек зі словами Матвія. Вони мене запитали, чи даю згоду на використання відео мого сина, я дозволив. Тут все чесно: Матвій отримав тоді величезну популярність, бо їхня пісня дуже зайшла». — пояснив чоловік.

Анна Трінчер поділилася гарячим відео: у крихітному бікіні під тропічним душем Занзібару

«Підсіла на чорнило»: Татуйована бабуся показала який вигляд мала до неймовірного перевтілення