in

«Не можу знаходитися там, де пахне гів*ом!» — Макаревич уперше прямо сказав, чому покинув Росію

За час повномасштабної війни в Україні з РФ до Ізраїлю переїхало понад 60 тисяч людей, більшість із яких – представники інтелігенції.

Одним із тих, хто не зміг змиритися з кривавою політикою Путіна, став легендарний музикант, лідер культового рок-гурту «Машина часу» Андрій Макаревич. Артист зі своєю четвертою дружиною Ейнат Кляйн у березні 2022 року переїхав жити в курортне місто Нетанія і з того часу жодного разу про це не пошкодував.

Декілька днів тому на YouTube-каналі Михайла Шаца вийшло велике інтерв’ю зі співаком, під час якого 69-річний артист відверто розповів про те, що саме стало останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння і змусила його залишити батьківщину. Життя в країні-агресорці він порівняв із перебуванням там, де, незважаючи на матеріальний комфорт, нема чим дихати.

«Ось людина живе в якомусь місці, і все в нього добре, просто г*вном пахне. «Звикнути ж можна. Ну, подумаєш, пахне. У нас у магазинах все є, дитячий садок поруч. Ну, пахне г*вном». А я не хочу нюхати запах г*вна – ось і вся різниця», – навів приклад артист.

Макаревич: «Не можу жити там, де пахне лайном»

Разом з тим, Макаревич висловив жаль, що, незважаючи на співчуття Україні та переживання за її майбутнє, його зусиль мало, щоб щось змінити. Бажання допомагати нашій країні стало ще однією причиною, чому співак виїхав із РФ.

«Я переймаюся тим, що відбувається з Росією. Переживаю за те, що діється з Україною. Але від моїх переживань ні гаряче, ні холодно. Тому я намагаюся допомагати як можу… Якщо ти хочеш робити те, що вважаєш за потрібне, дуже важливо, щоб тобі хоча б не заважали. Як тільки ти потрапляєш у ситуацію, де тобі не дають робити те, що ти вважаєш за потрібне, потрібно змінити місце», – філософськи висловився Андрій Макаревич.

Читайте також: «Я дуже непогано стріляю!» — 69-річний Макаревич заявив про намір воювати за Ізраїль

Без білизни з розставленими ногами: Єва Лонгорія у провокаційному образі прикрасила обкладинку Harper’s Bazaar

«Закон дозволяє!» — Приходько відповіла на хейт, чому її чоловік не на фронті