in

«Можна призвати ще 100 тисяч чоловіків» — ветеран АТО закликає мобілізувати ще одну категорію громадян

Ні для кого не секрет, що Сили Оборони України стоять перед загрозою гострої нестачі особового складу армії, а ті, хто знаходиться на фронті з самого початку повномасштабної війни, давно потребують повноцінного відпочинку.

Цю проблему в інтерв’ю журналістам ТСН зачепив політичний і військовий аналітик, ветеран АТО, екс командир роти в батальйоні “Айдар” Євген Дикий. На його переконання, кризу у проблемі мобілізації частково міг би перекрити призов на фронт правоохоронців. Військовослужбовець висловив думку, що наразі у нашій країні є надлишок кількості правоохоронців, а їх досвід і уміння поводитися зі зброєю більш доречно було б застосувати на передовій.

«250 тисяч поліцейських в тилу? Чи не багато людей охороняють наш правопорядок? Я не хочу сказати, що треба їх усіх на фронт. Звичайно, правопорядок потрібен. І якби ми забрали всю поліцію на фронт, тоді завтра у нас була б проблема вийти з дому. Але, вибачте мене, 250 тисяч — це трохи дофіга. Ось я думаю, що 50 або 100 тисяч цілком можна було б забрати на фронт», — заявив Дикий.

Євген Дикий на фронті

Військовослужбовець підкреслив, що має на увазі не працівників Національної поліції, а й співробітників інших силових структур — митниці, фіскальної поліції, ДБР, НАБУ, НАЗК та інших. «Це ті структури, де всі працівники за визначенням проходять фізпідготовку, медкомісію, мають хоча б базові навички володіння зброєю. Тобто вони всі вже мають базовий рівень відмінно від звичайного цивільного мобілізованого. Загалом це десь півмільйона людей. 50-100 тисяч можна абсолютно спокійно забрати, причому зробити це дуже швидко”, — переконаний Євген Дикий.

Читайте також. «Я чоловік і це мій обов’язок!» — Потап виступив проти петиції, яка б звільнила його від мобілізації

У спальні хтось спав: Олександр Волошин показав житло, в яке переїхав після розлучення

«Для мого тата мене не існує» — дружина Віктора Павліка розповіла про батька, який подав на неї до суду та показала архівні знімки з ним