in ,

У бою на Донеччині загинув український актор, який лише місяць тому пішов на фронт добровольцем

Війна з окупантами продовжує забирати у свої криваві пазурі цвіт української нації.

28 січня стало відомо про смерть 31-річного Володимира Федінчука, актора Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру, учасник народного ансамблю танцю «Сварга». Про смерть героя повідомив міський голова Рівного Олександр Третьяк на своїй сторінці у  Facebook. «На жаль, гинуть найкращі з найкращих, актори, вчені, спортсмени, педагоги, втрачаємо колір нації», — написав мер міста, де жив і творив Володимир.

Ще у грудні Володимир Федінчук радував своїм талантом прихильників театру, а вже в кінці 2023-го прийняв рішення добровільно піти на фронт, і одразу на передову. 22 січня мужній захисник поліг у бою під Михайлівкою Донецької області.

«ТИ зустрів 2024-ий «на нулі». ТИ писав, що знаєш запах бою, що понад тиждень не вилазив з окопу, що бачив, як побратимів посікло осколками, а потім сам відчув біль в скаліченій руці. І раптом ТИ зник. Зв’язок обірвався, але надія жила. А потім звістка: ТЕБЕ більше немає з нами. ТИ загинув, як герой. В бою», — написав Володимир Петрів, директор закладу, у якому працював актор.

Володимиру Федінчуку назавжди 31. У нього залишилася дружина Тетяна. На жаль, вони так і не встигли стати батьками.

Читайте також. Останні дні 2023-го забирають найкращих: на фронті загинув актор, зірка українських серіалів

Співав російською та піарив путіністів: зірка Х-Фактору Олег Кензов шокував виступом у Болгарії

«В мене українське коріння!»: що відомо про одеську бабусю голівудського актора Леонардо ді Капріо