in

«В мене українське коріння!»: що відомо про одеську бабусю голівудського актора Леонардо ді Капріо

Голівудський актор та улюблениць глядачів Леонардо ді Капріо вже десятки років залишається діамантом світу кіно, який намагаються завоювати режисери популярних кінострічок.

Аби отримати згоду оскароносної зірки творцям фільмів доводиться  вистроїтися в чергу та затамувати подих, щоб дочекатися відповіді знаменитості. Своєю бездоганною акторською майстерністю він зобов’язується мамі та бабусі, яка, як виявилося, народилася в Україні. Вперше про своє українське коріння Лео заговорив на початку 2016 року, коли став гостем популярного американського ток-шоу Еллен Дедженерес.

В мене українське коріння, а саме — одеське. Ба більше, я майже наполовину одесит” — заявив ді Капріо.

Маленький Лео з бабусею українкою

Як стало відомо згодом, справжнє ім’я бабусі актора Олена Степанівна Смірнова. Її прагнуть називати «своєю» не лише українці, а навіть росіяни, німці та євреї. Але жінка дійсно народилася на території України в портовому містечку. Більшість джерел вказують її батьківщиною Одесу, і лише незначна кількість — Херсон.

Під час революції, у 1917 році її родина виїхала жити до Німеччини. Через деякий час Олена перейшла на німецький лад і, стала називатися Хеленою. А після Другої світової війни в 1955 році, вже разом зі своєю донькою Імерлін — мати Лео, вона іммігрувала до США та оселилася в Нью-Йорку.

Леонардо ді Капріо з мамою та бабусею

Ді Капріо завжди з теплом та любов’ю говорив про свою бабусю. Вони часто разом з’являлися перед камерами, адже вона супроводжувала його на усі прем’єри фільмів чи церемоніях нагородження. У своїх інтерв’ю він завжди підкреслював те, що саме Хелена сформувала його, як особистість.

Леонардо з Хеленою

“Для мене бабуся — втілення внутрішньої сили і цілісності. Вона пройшла через злидні, війну і еміграцію. Бабуся, дідусь, інші родичі з їхнього боку — люди з важкою долею, яка їх не зламала” — з повагою пригадує актор.

Ді Капріо на прем’єрі фільму з бабусею

Великою ймовірністю є те, що українське коріння підштовхнуло ді Капріо підтримати український народ під час повномасштабного вторгнення. На початку березня 2022 року актор пожертвував рекордних $10 млн на гуманітарні потреби України. А через рік Лео переказав кошти до благодійного фонду Олени Зеленської, який допомагає дітям, постраждалим від дій російських окупантів.

Читайте також: У бою на Донеччині загинув український актор, який лише місяць тому пішов на фронт добровольцем

У бою на Донеччині загинув український актор, який лише місяць тому пішов на фронт добровольцем

Рибам — неочікуваний сюрприз, а у Скорпіонів — все полетить «коту під хвіст»: гороскоп на 30 січня 2024 рік для всіх знаків Зодіака