in

Вперше в історії: одеситка Ліна Бороздіна доправила в космос прапор України!

26 січня 2024 року точно увійде в історію України завдяки унікальній події — національний прапор нашої країни уперше в історії буд доставлений у космос!

Зробила це уродженка Одеси, а нині громадянка США Ліна Бороздіна. Втілити у життя дитячу мрію — побувати у Космосі, їй вдалося у якості туриста компанії Virgin Galactic, що належить британському мільярдеру Річарду Бренсону. Ще у далекому 2005 році Ліна купила квиток на борт космічного корабля. Тоді лише за перший тиждень у офіс компанії надійшло понад 13 тисяч листів, серед яких був лист її колишнього чоловіка, що знав про любов дружини до Космосу і спробував зробити її такий сюрприз.

Нашій героїні неймовірно пощастило, бо саме той лист попав у число обраних. Однак, це викликало ще одну проблему — за подорож у Космос потрібно було заплатити таку ж космічну суму — 200 тисяч доларів (зараз аналогічний квиток коштує 450 тисяч). Бороздіна, яка тоді вже проживала в Штатах, куди переїхала ще у 1991 році, змушена була закласти у заставу будинок, аби взяти у банку необхідну суму.

І ось цей день настав. Півтори сотні людей зібралися 26 січня на космодромі «Америка», аби подивитися на зліт корабля «Галактика 06». Крім членів екіпажу на борту було 4 туристів уродженка України та громадянка США Ліна Бороздіна, Франц Гайдер з Австрії та американці Робі Вон та Ніл Корнсвіт.

У політ, протяжність якого складала приблизно півтори години, з яких кілька хвилин туристи насолоджувалися невагомістю. Іс собою Ліна взяла прапор України і улюблену іграшку — невеликого гномика, який став першим гномом, який побував у космосі.

Читайте також: «В мене українське коріння!»: що відомо про одеську бабусю голівудського актора Леонардо ді Капріо

Помер ведучий «Казок діда Панаса» Анатолій Дриженко

«Як у нас, в Ізраїлі!» — Галкін довів до сказу росіян однією фразою, коли показав на відео що об’єднує Ізраїль і Австралію