in

«Нічого не варте!» — 70-річний Леонід Ярмольник публічно відмовився від звання народного артиста РФ

Леонід Ярмольник — однин із найупізнаваніших і найвідоміших артистів Росії і колишнього Радянського Союзу.

Однак, незважаючи на свій талант і авторитет, актор досі не має жодного державного звання. У 1994, коли Ярмольнику виповнилося 40, йому хотіли присвоїти звання «заслуженого артиста», однак знаменитість відмовився від такої честі. Ще через 10 років, на честь 50-річного ювілею, Леоніду Ісааковичу пропонували одразу присвоїти звання «Народного», проте актор вдруге відмовився від нагороди.

22 січня зірка «Майстра і Маргарити» відзначив 70-річний ювілей. На одному із заходів, присвяченій цій події, журналісти поцікавилися у актора, чому він так і не має звання, якого він давно заслужив. «Це звання знецінилося. Воно сьогодні нічого не означає. Народні артисти для мене – це Юрій Васильович Яковлєв, Михайло Олександрович Ульянов, Євген Олександрович Євстигнєєв. А сьогодні усі народні артисти, куди не подивися. Я вважаю, що якщо артисти чимось і можуть випендрюватися, то це ставкою за знімальний день», — прокоментував своє ставлення до сучасних артистів Ярмольник.

Прикладом для наслідування у цьому плані для Ярмольника є Володимир Висоцький, який отримав свою єдину державну нагороду лише посмертно. Він був по-справжньому «народним» і ніяких офіційних доказів цьому Висоцькому не було потрібно. «Висоцький був без звання, бо він Висоцький, бо грає в Театрі на Таганці. І він помер просто артистом. Державну премію він отримав посмертно», – відзначив Леонід Ярмольник.

Леонід Ярмольник із дружиною Оксаною

Відзначимо, що з початком повномасштабного вторгнення російської армії в Україну багато російських артистів покинули країну. Зараз у Державній Думі тривають обговорення щодо позбавлення їх звань і навіть заборони вести соціальні мережі.

Читайте також. «Прям, нормальний кеш такий», — Олександр Усик зізнався як йому пропонували змінити громадянство за гроші

Гороскоп на 2 березня 2024 року для всіх знаків зодіаку по картах Таро

У формі і з косою до пояса: 21-річна військова ЗСУ прикрасила обкладинку Vogue