in

Має українське коріння та ходить у вишиванці: чому Барбару Стрейзанд прозвали «гончим псом та мурахоїдом»

24 квітня справжня ікона американської культури Барбара Стрейзанд відсвяткувала 82-річчя. Зірка є однією із найуспішніших артисток в історії, здобувши 21 премію «Греммі», 5 премій «Оскар», 10 премій «Золотий глобус», 2 премії «Еммі» та 1 премію «Тоні».

Незважаючи на свій поважний вік співачка й донині займає активну громадську позицію та є однією з найбажаніших гостей Голлівуду. Вона з початку повномасштабного вторгнення висловила свою підтримку українцям та у вересні 2022 року стала амбасадоркою платформи UNITED24, зосередившись на напрямі підтримки Medical Aid. В одному зі своїх останніх відео в соціальних мережах Барбара закликала владу Америки надати Україні необхідну допомогу.

Барбара Стрейзанд відзначила 82-річчя

«Сполучені Штати повинні підтримувати інші країни, коли на їхню демократію посягають авторитарні режими. Український опір російському вторгненню надихає світ. Я не змогла приєднатися до них, але записала своє повідомлення. Я підтримую Україну в їхній боротьбі з російським вторгненням і закликаю свою країну надати всю необхідну допомогу. Висловлюю вам найкращі побажання. Бережіть себе. Барбара» — написала продюсерка.

Цікавим фактом є те, що сценаристка має українське коріння. Її предки жили на Тернопільщині, а в 19 столітті емігрували до США. Одні подейкують, що вони жили в Бережанах, а інші — що в Бучачі. В гардеробі знаменитості є також цінний подарунок — вишиванка, орнамент якої притаманний Тернопільській культурі. Барбарі її подарували за вагомий внесок Україні під час повномасштабного вторгнення.

Барбара Стрейзанд має власну вишиванку

Артистка також передала 4 реанімобілі на Вишгородську станцію екстреної медичної допомоги.

Варто зазначити, що на початку розвитку кар’єри співачка потерпала через цькування своєї зовнішності. Журналісти навіть прозвали її «гончим псом, мурахоїдом, кислою хурмою та злим хомʼяком», посилаючись на непропорційні форми її носа. Попри всім провокаціям та рекомендаціям зробити пластичну операцію, зірка стерпіла всі знущання і досягла неабиякого успіху в своєму житті.

Барбара Стрейзанд в молодості

Повірити в себе та свою вроду одним із перших їй наполегливо допоміг чинний король Великої Британії Чарльз ІІІ, який описав Барбару, як «неймовірно привабливу» і «дуже сексуальну» жінку.  Стрейзанд зізналася, що має з ним «платонічну дружбу», яка триває вже 50 років.

Читайте також: Зірка серіалу «Не родись вродливою» остаточно зреклася свого батька росіянина

Нова зачіска та свіжий вигляд: Валерій Залужний вперше за тривалий час показався на публіці

Козерогам – успішні зміни, а Рибам – збій в особистому житті: Гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 29 квітня