in

«Сміливо та зухвало!» — у Мережі обговорюють антирадянський виступ Сумської на «Блакитному вогнику»

Публічно виявити свою проукраїнську позицію за часів СРСР міг далеко не кожен патріот. Тим більше, якщо зробити це в ефірі центрального телебачення під час однієї з найрейтинговіших програм.

Саме на такий перформанс Наталії Сумській звернула увагу вдова найбільшого українського композитора Ігоря Білозіра Ольга Гошовська. На своїй сторінці у Фейсбук блогер опублікувала архівне відео, на якому сестра Ольги Сумської виступає на «Блакитному вогнику» у Москві. Народна артистка України виконала композицію «Посміхнися, доле», написану Ігорем Покладом та Михайлом Ткачем.

Мало того, що Наталія Сумська співала українською, артистка постала перед публікою та камерами у національному вбранні — вишиванці та вінку. Родзинкою образу артистки були стрічки жовтого та синього кольорів, які вона демонстративно виклала з вінка вперед на грудях.

Наталія Сумська на «Блакитному вогнику» 1981 року

В інтерв’ю українському виданню «Обоз» 68-річна Наталія Сумська прокоментувала той виступ 43-річної давності: «На мою думку, м*скалі не дуже тоді придивлялися до мого образу. Я собі виклала, а вони пропустили – от і все. Але без Божого провидіння тут, звісно, ​​не обійшлося. Страху в мене не було. Навіть якось не думала про це, бо всі думки були про інше: я тоді була вагітна. Кажете, люди активно діляться цим відео? Значить, недаремно наважилася тоді на такий крок».

Вам також буде цікаво.

«В активному пошуку»: московська донька Ольги Сумської ошелешила шанувальників

«Не могли собі навіть уявити такого»: Крістіна Орбакайте розповіла правду про Аллу Пугачову

«Мені пощастило»: Майкл Дуглас зізнався, чи було йому страшно їхати до України під час війни