in

«Я підтримуватиму народ України як ніколи раніше!» — рок-музикант Елтон Джон пожертвував українцям космічну суму

Благодійний фонд британського рок-музиканта Елтона Джона Еlton John AIDS Foundation направив Україні $125 тисяч (майже 5 млн гривень). На ці гроші буде закуплено 10 біохімічних аналізаторів крові.

Артист стурбований, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну уповільнило боротьбу з ВІЛ та СНІД. Про це він написав у своєму Instagram.

Елтон Джон напередодні роковин повномасштабної війни пригадав свій концерт у Києві 2007 року, де він пообіцяв допомогти українцям боротися з хворобою.

Елтон Джон пригадав свій концерт у Києві

«Одного чудового весняного вечора 2007 року, дивлячись на 300-тисячний натовп, я пообіцяв народу України, що зроблю все, що в моїх силах, щоб допомогти подолати кризу СНІДу. Через рік після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, я з болем у серці спостерігаю, як руйнування продовжують забирати життя. Окрім величезних людських жертв і руйнувань, під загрозою опинилися вражаючі успіхи України у подоланні епідемії ВІЛ-інфекції», – написав співак.

 

Він оголосив про фінансову допомогу Україні, щоб підтримати надання життєво важливих послуг людям, які боряться з ВІЛ.

Координаторка фандрейзингової платформи UNITED24 Ярослава Гресь в Instagram додала, що Елтон Джон оголосив про перший внесок у розмірі $125 тисяч, які витратять на 10 біохімічних аналізаторів крові.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ярослава Гресь (@yaroslava.gres)

«Обіцянка, яку я дав з київської сцени, залишається незмінною: я підтримуватиму народ України як ніколи раніше», — запевнив музикант.

Артист пообіцяв допомогти українцям

 

Аліна Гросу вперше розповіла про свою хворобу та який омріяний подарунок зробила сама собі

«Перший пішов!» — запеклий путініст Сергій Лазарєв відмовився виступати на «патріотичному» концерті в Липецьку