in

«Мовний срач» у розпалі: Арестович закликав «лікувати» противників творчості Цоя

Олексій Арестович, колишній радник Офісу президента, вирішив вивести черговий мовний скандал з приводу творчості радянського рок-музиканта Віктора Цоя на новий рівень. І опублікував на своїй сторінці в Twitter вельми гнівний пост, повний образ до «патріотичного співтовариства»

Текст Арестовича ряснів лайками, звинуваченнями і просто фактичними помилками. Наприклад, він чомусь вирішив, що патріотично налаштовані українці порівнюють творчість Цоя з піснями легендарної ірландської групи U2 (в той час, як корейсько-радянського співака найчастіше звинувачують у плагіаті творчості англійських груп The Cure і The Smiths).

«Найбільше мені б хотілося, щоб наше «(псевдо)патріотичне співтовариство», яке взяло за моду цідити через відстовбурчену нижню губу «Цой — це жалюгідний зліпок з U2″, сама демонструвала зразки поведінки, якими б слід захоплюватися», − сказав він.

Причому ближче до кінця поста Арестович настільки увійшов в раж, що почав погрожувати патріотично налаштованим українцям відправкою на лікування в «школу для дефективних підлітків».

«Я ніколи не говорив про маленьку українську культуру (а те, що ви це підхопили — зайвий раз показує якість лайна, яке ви тримаєте в своїх головах замість мізків), але кращого аргументу на користь цієї тези, ніж Ваша власна поведінка, не існує. Жалюгідний набір підмін, боягузтва, жебраків психологічних захистів на кшталт підмін і знецінення. Ні, дядьки і тітки, це не «європейська культура», це психіатрія. І найкращий внесок у скарбницю української культури було б зібрати вас разом і заслати до школи для дефективних підлітків. На лікування. Чим і займемося», − підсумував він.

Суть початкового конфлікту така. 2 червня народний депутат від партії «Голос» Наталія Піпа опублікувала в соцмережах відео суперечки з молодою людиною. Як вона пояснила, хлопець вилаяв політика у відповідь на прохання не порушувати закон і припинити співати російські пісні. Також він заявив, що Одеса потерпає від обстрілів більше Львова, і там всі говорять мовою країни-агресора.

4 червня Олексій Арестович опублікував відеозвернення, в якому заступився за одесита. На його думку, з хлопцем вчинили несправедливо, адже російськомовні пісні — частина його особистості і самоідентифікації.

Син путіністки Таїсії Повалій «перевзувся» і спантеличив заявами про «штучно спровокаване» російське вторгнення

Лукашенко різко звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС і розкланявся Росії