in

Христина Соловій постала в образі Мавки в новому кліпі на саундтрек до мультфільму» Лісова пісня»

Українська співачка Христина Соловій потішила прихильників випуском кліпу на саундтрек до мультфільму «Мавка. Лісова пісня».

В анімаційному фільмі пісня у виконанні Соловій лунає у завершальній сцені фільму та допомагає глядачам яскравіше відчути емоції від перегляду. Христина виступила авторкою слів, а також композиторкою «Лісової пісні».

Режисером-постановником відеороботи виступив Андрій Колесник.

«Лісова пісня» Лесі Українки – моя настільна книга ще з дитинства, я була кільканадцять разів на виставі у театрі Курбаса. Образ Мавки – мій улюблений в українському бестіарії. І я мала мрію бути причетною до створення нової культурної спадщини України, яка є триб’ютом Лесі Українці. Мені важливо бути у цьому процесі співтворцем. Переглядаючи робочі матеріали мультфільму, я розуміла, що в анімаційному фільмі історія й образ Мавки зовсім інші, ніж у першоджерелі драми-феєрії Лесі Українки, себто її повне переосмислення. Відтак, я бачила своїм завданням написати пісню, лірика і музика якої буде натхненна Лесиними поезіями та стилем словопису», – поділилася Христина емоціями від роботи над саундтреком для анімаційного фільму.

У кліпі перетинаються два світи: в одному – герої анімаційного фільму, в іншому – Христина, яка сама стає Мавкою у реальному світі. Дива трапляються з тими, хто вірить в них.

«У вас там бандерівці захопили владу!» — Павло Зібров розповів, як російські родичі пропонували прихисток на початку війни

«Не буде зі мною розмовляти, або навіть розлучиться!» — дружина Віктора Павліка змінила свою зовнішність