in

«Обійняв дружину, розцілував дитину» — Гарік Бірча повернувся з фронту у відпуску та розповів про «нюанси» служби

Популярний український актор і комік Гарік Бірча, якого знають насамперед за роллю Вітальки в однойменному серіалі, зізнався, що до повномасштабного вторгнення не готувався, проте коли це вже сталося, то без роздумів вирішив вирушити на фронт.

Тим більше, що необхідний досвід і знання артист мав – він колись служив у армії. Наразі зірковий воїн уперше за рік повернувся із зони бойових дій, де щодня ризикує життям, додому – до Києва.

Бірча пробуде у родинному колі 10 днів, після чого повернеться знову на службу. Про це він розповів у програмі «Сніданок з 1+1».

«Були можливості і командування відпускає, але в мене це перша відпустка. Відчуття круті, дуже радий був побачити близьких, рідних. Обійняв дружину, розцілував дитину. Потім на «Лігу Сміху» запросили. Включитися було складно, але я адаптувався», – поділився актор.

У перші місяці повномасштабної війни Бірча у складі окремої спеціальної роти захищав Київ та Київську область, де точилися запеклі бої. За рік служби він виріс від звання «старший сержант» до «головного сержанта».

«Я служив в армії колись, срочна служба. Це давно було. Але як усе трапилося, то дуже швидко все згадав… На початку сформувалася окрема спеціальна рота і ми виконували завдання по захисту Києва та Київської області. Потім на базі цієї роти, яка вся з добровольців складалася, було створено спеціальний окремий батальйон і там я обійняв посаду командира взводу забезпечення. Звання було – старший сержант, а за рік служби я вже головний сержант», – розповів «Віталька».

Російський актор Івар Калниньш, який засудив дії Кремля, заспівав «Ніч яка місячна»

Розквітла в чоловічих обіймах: Слава Камінська поділилась романтичним селфі з коханим