in

З життя пішов український актор театру та кіно Олександр Гетманський

У суботу, 1 квітня, з життя пішов відомий український актор театру та кіно Олександр Гетманський. Він боровся з тривалою хворобою, але недуга виявилася сильнішою.

22 січня 2023-го артист відсвяткував своє 63-річчя. Про гірку втрату повідомили на Facebook-сторінці Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, якому служив Гетманський близько 20 років.

Народного артиста України поховають у його рідному селищі Високий, що на Харківщині. Прощання відбудеться завтра, 3 квітня, у Свято-Іллінському храмі.

Від якої саме хвороби помер талановитий актор – не повідомляється.

Олександр Миколайович вперше з’явився на екранах у 1994 році, зігравши роль в еротичній комедії «Кілька любовних історій», де його партнерами зі знімального майданчика стали імениті Армен Джигарханян та Руслана Писанка, яких також уже немає в живих.

Свій театральний шлях актор розпочав на сцені Київського ТЮГу, потім, з 1995-го по 2004-й, працював у Київському академічному театрі драми та комедії на лівому березі Дніпра. Останні 20 років життя Гетманський віддав Національному академічному драматичному театру Лесі Українки.

Глядачам Олександр Миколайович запам’ятався за ролями в популярних серіалах. Особливо добре йому вдавалися персонажі співробітників поліції, яких він часто втілював на екранах.

Актор зіграв у таких популярних кінопроєктах: «Було у батька два сини», «Особисте життя слідчого Савельєва», «Поводир», «Одеса-мама», «Провідниця», «Холостяк», «Ментівські війни. Одеса», «Чужі рідні», «Я теж його люблю» та багатьох інших.

18-річна донька Венсана Касселя — Дева поділилась зухвалою фотосесією в прозорій спідниці

Російський актор Івар Калниньш, який засудив дії Кремля, заспівав «Ніч яка місячна»