in

«А вона знає, що підтримує російську церкву?» — українська співачка потрапила в скандал через заборону УПЦ МП на Хмельниччині

У Хмельницькій області розгорівся скандал навколо церкви, що належала УПЦ МП. Парафіяни забили на сполох, адже в селі Заставці на Старосинявщині священник Іван Задвірний прагне проводити служіння «старословʼянською мовою з українським акцентом», що означає російською. У мережі зʼявилися списки місцевих жителів, котрі нібито проголосували за його ініціативу, серед яких відома співачка Міла Нітіч (при народженні – Людмила Сергіївна Нитичук).

Артистка дійсно родом із смт Стара Синява, проте користувачі мережі стверджують, що вона в цей час була в Києві. Допис зʼявився на Facebook-сторінці члена політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Юрія Кравчука.

«Частина людей зі списку вже заявили про підроблення їхніх підписів, частина не могла бути присутніми на «зборах», бо перебувала далеко за межами Старосинявщини», – йдеться в дописі, під яким відгукнулися постраждалі містяни.

На підпис Нітіч особливо звернули увагу. «Хто був присутній, є запитання. Міла Нітіч співала?» «А Міла Нітіч знає, що вона підтримує російську церкву?» – написали користувачі мережі.

Кореспондент звернувся до співачки з проханням спростувати чи підтвердити, чи залишала вона свій підпис у оприлюдненому списку, однак артистка не відповіла.

Водночас коментатори впевнені, що її ім’я цинічно використали, адже Міла Нітіч нібито в цей час була в столиці.

  • «Я підписана на неї. Бачу, вона в Києві вчора була. Цікаво, чи їй «Новою Поштою» передавали цей папір для підписання чи вона спеціально приїжджала»,
  • «Зрозуміло, що список готувався і підписувався заздалегідь. Тільки от люди, які його «підписували», про це навіть не підозрюють«, – написали під дописом.

Як стало відомо, кримінальне провадження правоохоронці наразі не відкрили.

«Така заявка надходила до місцевої поліції, і зараз відбувається перевірка у межах звернення громадян. За результатами перевірки буде ухвалено рішення», – повідомила редакції начальниця сектору комунікації ГУНП у Хмельницькій області Інна Глега.

«Страна огромная, на смертний бой» — російська режисерка Наталія Бондарчук зібралась погуляти вечірнім Хрещатиком у Києві

«Я до іспитів готувалася менше!» — шоумен Володимир Остапчук поділився, як пройшло знайомство третьої дружини з його батьками