in

«Хоче довести її до самогубства» — найстарішу маму України хочуть судити та позбавити батьківських прав

У 78-річної Валентини Підвербної з Чернігова, яку вважають найстарішою мамою України, забрали 12-річну дочку Анну-Марію. Днями в мережі зʼявився допис школярки, в якому вона благала про допомогу, після чого на сімʼю звернули увагу співробітники ювенальної поліції.

Напередодні виконком Чернігівської міськради прийняв рішення негайно відібрати дитину в матері. Про це повідомили журналісти «Суспільного».

Валентина Підвербна народила доньку в лютому 2011-го року завдяки штучному заплідненню, на яке довго відкладала гроші. Понад 12 років тому її історія стала сенсацією, а літню маму переслідували ЗМІ.

Коли Анна-Марія подорослішала, громадськості стало відомо, що в сімʼї не все ладнається. Сусіди Валентини розповідали, що бачили, як літня мати просила милостиню.

Жінка з дочкою взяли участь в програмі «Один за всіх», де ведучий проєкту запропонував позбавити батьківських прав українку, оскільки, за його словами, вона поводилася непристойно.

Начальниця міського управління служби у справах дітей Чернігівської міськради Олена Зінченко сказала «Суспільному», що Підвербна та її донька постійно були під контролем служби, адже були звернення зі школи щодо поведінки дівчинки.

Повідомляється, що у листопаді 2022-го року на Валентину Підвербну склали два адміністративних протоколи – за невиконання батьківських обов’язків та психологічне насильство. Втім, вже в березні справу закрили.

24 квітня 2023 року на сторінці Анни-Марії зʼявився допис з проханням про допомогу. Дівчинка розповіла, що мати знущається над нею фізично та морально. Зокрема, рве одяг дитини, царапає, бʼє, ображає, не дозволяє митися та прати свої речі.

Школярка поскаржилася, що матір нецензурно лається та «хоче довести її до самогубства».

«Дитина в розмові підтвердила те, що мати дійсно виконує такі дії, які їй не подобаються, і вона може вчинити самогубство. Це було при мамі в квартирі, при представниках», — розповіла Олена Зінченко.

Наразі дитина перебуває в лікарні. На маму чекає позов до суду. Саме він вирішуватиме подальшу долю 12-річної Анни-Марії.

Найтатуйованіша жінки Британії нанесла на своє тіло понад 90 різних малюнків та лягла під ніж пластичних хірургів: як вони виглядала колись?

Розлютила росіян: куди зникла з радарів грузинська співачка Тамара Гвердцителі та який її вчинок не сподобався шанувальнникам