in

«Ледь не відморозила ніс» — дружина мера Дніпра Бориса Філатова підкорила найвищу точку планети

Дружина мера Дніпра Бориса Філатова просто зараз перебуває на висоті понад 5 тисяч метрів у базовому таборі на шляху до Евересту.

Марина Філатова багато розказує про свою складну подорож та показує фото з неї в Instagram.

Перед тим, як спробувати підкорити найвищу точку планети, Філатова з компанією потренувалася на льодопаді Кхумбу. Світлини звідти перша леді Дніпра показала у сторіс.

«Сходили на тренування на кригопад Кхумбу. Унікальне місце на планеті Земля! Чарівна краса та жахлива небезпека. Найрухливіший льодопад у світі», — повідомила Марина.

«Під час сходження на Еверест альпіністи проходять його тричі туди і назад, тобто шість разів. Кхумбу вважається найнебезпечнішою ділянкою маршруту сходження. Знаходиться у русі постійно. Якщо ви дивилися фільми про Еверест і бачили як альпіністи долають величезні, глибокі тріщини металевими сходами, то це саме тут. На превеликий жаль, вже цього року, на початку сезону, жертвами льодопада стали троє людей», — зазначила Філатова.

«Мене нікуди не візьмуть» — Анастасія Приходько розповіла про музичну кар’єру під час війни та спілкування з біологічним батьком старшої доньки

«Це звичка, повірте мені» — українська дзюдоїстка Дар’я Білодід розсекретила свій раціон харчування