in

Розгорнув український прапор: Аняня Удогво, який був учасником українських шоу «Х-фактор» та «Голос країни», став переможцем литовського вокального шоу

У неділю, 30 квітня, в Литві завершився вокальний конкурс «Голос країни», в якому переміг співак родом з Нігерії Аняня Удогво, який до 24 лютого 2022 року будував карʼєру та навчався в Україні. Він брав участь у шоу «Х-Фактор» та «Голос країни», а також співпрацював з відомими українськими зірками.

У Литві гідно оцінили талант вокаліста, хоч його самого перемога сильно вразила. Почувши рішення, Аняня Удогво розплакався і впав на коліна. Він також подякував глядачам та суддям за підтримку України. Слова артиста передав місцевий сайт.

Переможець шоу називає Україну своїм домом, адже близько 10 років жив і працював тут. Шість років артист навчався медицини в Одесі, після чого ще два роки працював хірургом.

Талант до вокалу виконавець відкрив у собі вже в Україні, тому вирушив спробувати свої сили в шоу «Х-фактор». Голос нігерійця сподобався суддям, однак популярності виконавець тоді не здобув.

Більше йому пощастило через кілька років на проєкті «Голос країни», де виконання пісні Hallelujah вразило одразу двох тренерів. Під керівництвом Святослава Вакарчука артист розкрився, але не переміг.

Втім, його талант помітили українські зірки – дует TVORCHI, який цьогоріч представлятиме Україну на Євробаченні, та співак Дмитро Монатік. Знаменитості запросили Аняню Удогво співати на бек-вокалі.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило нігерійця з рідними переїхати, проте він за кордоном продовжував привертати увагу до російського тероризму.

«Я надзвичайно вдячний литовцям за підтримку і за те, як тепло вони мене прийняли. Зізнаюся, ваша підтримка зворушила не тільки мене, але й мою сім’ю, яка вагалася, як мене приймуть у чужій країні. Я дякую Богу і своїй родині. І, звісно, ​​я дякую народу Литви за підтримку – не лише мою, а й усієї України. Ми переможемо», – сказав артист після перемоги.

Його маленький син зʼявився на червоній доріжці з українським прапором. Аняня Удогво виграв 15 тисяч євро (600 тисяч грн) та контракт з компанією Universal Music Group.

«Була вже +17 кг» — дружина українського політика Миколи Тищенка Алла Барановська показалась у найбільшій вазі та як змінилась

Українська співачка Софія Ротару звернулася до українських сил ППО