in

Могли виїхати, але залишилися: хто з відомих чоловіків-іноземців під час війни живе в Україні

В Україні до повномасштабної війни жило та працювало чимало відомих чоловіків, які мають інше громадянство. Коли Росія розпочала вторгнення, знаменитості залишилися в країні, хоча могли виїхати.

Відомі чоловіки-іноземці активно допомагають Україні. Вони збирають кошти на гуманітарні потреби, донатять на ЗСУ, дають благодійні концерти та виступи та розповідають правду про ворожі дії російських окупантів на українських землях. Ба більше, деякі знаменитості рішуче налаштовані отримати громадянство України.

Наша редакція підготувала добірку про відомих чоловіків-іноземців, які залишилися в Україні, попри війну, хоча мали змогу безперешкодно виїхати.

Джеффрі Кенні з TVORCHI

Учасник гурту TVORCHI, який представляв Україну на «Євробаченні-2023», родом із Нігерії. Коли російські окупанти розпочали повномасштабне вторгнення, музикант міг би безперешкодно виїхати за кордон. Утім, Джеффрі залишився. Разом з іншим учасником TVORCHI Андрієм Гуцуляком співак допомагає Україні. До речі, Джеффрі також активно вивчає українську мову та навіть запросив для цього репетитора.

Ектор Хіменес-Браво

Знаменитий шеф-кухар перебував за кордоном, коли в Україні розпочалася повномасштабна війна. Утім, знаменитість спочатку приїхав з Колумбії до Польщі, де займався волонтерством, а потім – до України. У Києві Ектор продовжив допомагати українцям, які постраждали від дій російських окупантів, їздив на передову, аби нагодувати захисників, та навіть пішов навчатися військової справи, аби у разі чого, зуміти захистити себе та свою родину.

Євген Сморигін

Актор та гуморист Євген Сморигін родом з Білорусі, однак вже багато років живе та працює в Україні. Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, Євген не виїжджав за кордон. Натомість наприкінці минулого року актор рішуче вирішив отримати українське громадянство та навіть склав відповідний іспит.

Мурат Налчаджиоглу

Бізнесмен Мурат Налчаджиоглу родом з Туреччини, тож під час повномасштабної війни міг залишатися за кордоном. Чоловік на початку російського вторгнення перебував у рідній країни, однак повернувся до України. Бізнесмен займався гуманітарною допомогою та висвітлював правду про повномасштабну війну. До речі, на початку червня Налчаджиоглу зіграв весілля у Конча-Заспі зі своєю обраницею, українською візажисткою Лілією. На своєму святі бізнесмен зізнався у любові до України та відправив «подарунок» російським окупантам у вигляді снаряда.

Тим часом колишня дружина Мурата – уродженка Чернівців Ані Лорак – обрала Росію, мовчить про війну в Україні, виправдовує ворожі дії загарбників та заробляє кроваві рублі.

Дмитро Танкович

Телеведучий та комік Дмитро Танкович родом із Білорусі. Як почалася повномасштабна війна чоловік міг виїхати за кордон. Утім, Дмитро залишився в Україні. Комік дає благодійні концерти та розповідає праву про російське вторгнення. До речі, Танкович також планує отримати українське громадянство. У телеведучого вже готові всі документи. Утім, отримання українського громадянства – це доволі складний процес в умовах війни.

Амадор Лопес

Відомий танцівник Амадор Лопес родом з Венесуели. За місяць до початку повномасштабної війни знаменитість отримав український паспорт та став громадянином України. Амадор навіть перевіз маму до Києва, яка жила у Венесуелі. Коли розпочалася повномасштабна війна, Лопес поїхав до Макарова та три тижні прожив в окупації під постійними обстрілами. За першої ж нагоди танцівник разом з мамою поїхав на захід України. Амадор вмовляв рідну людину поїхати за кордон, однак жінка відмовилася та залишилася із сином. Сам Лопес не шкодує, що отримав громадянство та не може виїхати з України. Танцівник пишається, що став справжнім українцем, та допомагає пришвидшити перемогу у війні проти Росії.

Ексдружина Володимира Остапчука відверто відповіла, чи підтримав він її після звістки про важку хворобу

Ані Лорак влаштувала день народження доньці у Москві – ексчоловік Мурат відмовився їхати до Росії