in

Українська співачка Марія Яремчук несподівано повернулась на сцену та взяла участь у Євробаченні

Українська співачка Марія Яремчук тріумфально повернулася на сцену.

Вперше за п’ять років виконавиця заспівала і зробила це на найбільшому музичному майданчику у світі – міжнародному конкурсі «Євробачення-2023». Артистка взяла участь у другому півфіналі та разом з репером OTOY та співачкою Златою Дзюнькою виконала мешап із легендарних українських композиторських творів: Назарія Яремчука «Родина», Мирослава Скорика «Мелодія», Миколи Леонтовича «Щедрик» та віршів Тараса Григоровича Шевченка під музику Миколи Лисенка в сучасному стилі.

За словами креативного директора «Євробачення 2023» Германа Нєнова, на цей номер його надихнув фільм «Щедрик».

«Коли я подивився фільм «Щедрик», однозначно зрозумів, що цей твір повинен лунати на «Євробаченні». Адже він був написаний 100 років тому, саме тоді, коли у України була можливість стати незалежною державою, але напад Росії і окупація українських територій в 20-х роках на 70 років відтермінували нашу незалежність», — прокоментував Нєнов.

На сцену «Євробачення-2023» Марія Яремчук вийшла у ніжній білосніжній сукні, а її образ доповнили золотисті прикраси. Варто зазначити, що після п’ятирічної перерви, виконавиця має бездоганний вигляд і готова знову підкорювати слухачів своєю музикою.

Зазначимо, що Марія Яремчук оголосила про те, що йде зі сцени, 2018 року. Тоді співачка пояснювала, що в неї є панічний страх перед сценою. Бувало й таке, що команді виконавиці доводилося її силоміць виводити на концертний майданчик.

Та, схоже, артистка зуміла подолати свої страхи і шанувальники Марії мають надію, що виступ на «Євробаченні-2023» ознаменує її повернення на сцену.

«Ангельська чоловіча краса» — Андрій Данилко похизувався архівним юнацьким фото

Гурт TVORCHI, які представляють Україну на Євробаченні, вперше показали свій оновлений номер для фіналу