in

«У них своя програма» — артист Андрій Данилко пояснив, чому Володимиру Зеленському не дали виступити на Євробаченні

Артист Андрій Данилко відреагував на те, що президенту України Володимиру Зеленському не дали виступити у фіналі конкурсу «Євробачення-2023».

Данилко запевнив, що організатори музичної першості підтримують нашу країну і дуже нас люблять, але усіляко уникають політичних проявів.

«Вони ж не те, що не підтримують. Я розумію, що у них своя програма. Це фестиваль, де вони намагаються об’єднувати людей, не піднімати якісь теми. Не знаю, чи це правильно чи не правильно. Але, такий час», — сказав Данилко в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Також артист зізнався, що так само організатори «Євробачення-2023» наполегливо його просили під час виступу у грандфіналі не змінювати текст пісні Lasha Tumbai:

«Вони дуже нас люблять, але: «Андрію, у нас прохання, щоб був той текст, який був 2007 року». З іншого боку, вся росія почула, так нав’язали, почула – Russia, goodbye в 2007-му. Що вони почують цього разу, я не знаю», — прокоментував Данилко.

Як відомо, Вєрка Сердючка стала однією з тих українських артистів, яких запросили виступити у грандфіналі «Євробачення-2023» під час проходу учасників з прапорами на початку концерту. Сердючка виконувала свій конкурсний хіт Lasha Tumbai, з яким посіла друге місце на «Євробаченні-2007».

Зеленському заборонили виступити на Євробаченні-2023: що відомо

За день до грандфіналу «Євробачення-2023» у ЗМІ з’явилася інформація, що президенту України Володимиру Зеленському відмовили у виступі з промовою у фіналі. Організатори послалися на те, що у конкурсу аполітичний характер. Цей принцип забороняє можливість робити політичні чи інші подібні заяви в межах музичної першості.

Та згодом, в Офісі президента виступили з офіційною заявою, що інформація про виступ Зеленського у фіналі «Євробачення-2023» не відповідає дійсності. Представники очільника країни зазначили, що ОП не звертався до організаторів пісенного конкурсу з пропозицією онлайн-виступу Володимира Зеленського.

«Онук зараз на передовій» — репер Потап разом із батальйоном «Добробат» відбудовує пошкоджений будинок пенсіонерки

Пісня співачки Джамали 1944 увійшла до трійки найкращих композицій Євробачення за всю історію музичного конкурсу