in

ЗСУ наступають: окупантів РФ в районі Бахмута відкинуто на декілька метрів

В ході контратакуючих дій в районі Бахмута Сили оборони України змогли просунутися на 350-400 м на деяких позиціях, заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

«В ході наших контратакуючих дій на деяких позиціях наші підрозділи змогли просунутися на відстань від 350 до 450 м», — сказав Череватий в ефірі національного телемарафону.

Спікер зазначив, що українським силам вдалося знищити 54 окупанта, 84 отримали поранення. Крім того, знищено РСЗВ «Град», три гармати, 3 БПЛА, самохідний міномет 2С4 «Тюльпан», а також два польових склади з боєприпасами.

«На Бахмутському напрямку ми дійсно спостерігаємо меншу динаміку активності ворога. За цю добу відбулося 2 бойові зіткнення, за минулі теж — від 1 до 3. Це набагато менше в порівнянні з тим, як ворог себе протягом усіх попередніх місяців. Однак залишається активна інтенсивність в плані вогневого ураження наших позицій. 465 разів ворог бив різними системами і калібрами по наших позиціях. 2 авіанальоти сталося», — повідомив Череватий.

Він пов’язав зниження активності противника в основному через «великі поразки» і втрати протягом декількох місяців.

«Щодня ворог тільки вбитими мав втрати понад 100 окупантів і приблизно таку ж кількість, трохи більше, — пораненими. Ми прогнозували 2 місяці тому, що при збереженні такої динаміки втрат і без знаходження джерела поповнення особового складу ворог буде по суті розбитий. Що по суті І сталося», — пояснили в ЗСУ.

Крім того, він підтвердив, що окупанти проводять «певні ротаційні дії», з чим також пов’язано зменшення активності бойових дій.

«Наскільки масово і наскільки дійсно він (Пригожин — ред.) повністю виведе підрозділи злочинного угруповання — потрібно трохи часу для верифікації, оскільки вони дійсно ще залишаються в самому Бахмуті», — пояснили в ЗСУ.

Спікер назвав заяви ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина «латентною капітуляцією його злочинного угруповання».

Раніше президент Володимир Зеленський спростував інформацію про падіння Бахмута.

Відповідаючи на питання про те, чи є правдивою інформація окупантів про взяття Бахмута, глава держави сказав: «Я думаю, ні».

У свою чергу гранатометник 5-го штурмового полку Юрій Сиротюк розповів про те, що підрозділи Збройних сил України просуваються в районі Бахмута Донецької області.

«Просування можу підтвердити власними ногами. Наявність серйозних втрат противника можу підтвердити тим, що бачив. Є полонені. На південному напрямку маємо успіхи, на південному фланзі рухаємося вперед», — повідомив він.

З 1 липня українцям-пенсіонерам надбавлять ще по 1 тисячі гривень: хто її отримає?

На близнюків чекають приємні новини, а перед тельцями виникне ряд перешкод: гороскоп на 28 травня