in

День захисту дітей, а окупанти завдали чергового ракетного удару по столиці: загинули діти

У ніч на 1 червня російські окупанти завдали ракетний удар по Києву. Близько третьої ночі в столиці оголосили повітряну тривогу і майже одразу почали звучати вибухи. Сили протиповітряної оборони збили всі цілі, але є жертви та руйнування у кількох районах.

«Перший день літа. День захисту дітей. А окупанти здійснюють черговий напад на столицю й знову вбивають! Вбивають українських дітей. Ця атака пов’язана із застосуванням агресором ймовірно, оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування», — написав начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram.

Пізніше подробиці нічної атаки повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Згідно з даними КМВА, внаслідок нічної атаки росіян на Київ загинули три людини, ще 14 — отримали поранення, пошкоджені будівлі в трьох районах міста.

У Деснянському районі:

Загинули 3 людини, з них 2 дітей (вік 5-6 і 12-13 років).

7 осіб госпіталізовано, ще двом допомога надана на місці.

Пошкоджено житловий будинок — вибито вікна та двері. Вибуховою хвилею зірвало балкон.

Також зафіксовано падіння уламків на дитячу поліклініку. Крім того, уламками пошкоджено дві школи – вибито вікна та двері.

В дільничному пункті поліції внаслідок падіння уламків на дитячий садок вибуховою хвилею винесло вікна.

Дніпровський район:

3 людини постраждали, двоє з них госпіталізовані.

В одному з будинків житлового сектора внаслідок падіння палаючих уламків виникло сильне задимлення, вибуховою хвилею вибило вікна.

Уламки впали на адміністративну будівлю, є пошкоджені припарковані автомобілі, кілька одиниць транспорту згоріли. Зафіксовано падіння уламків у дворах будинків, на проїжджій частині, зелених зонах.

Дарницький район:

Інформація про постраждалих в даний час відсутня.

В одному з будинків житлового сектору через падіння уламків вибуховою хвилею вибило вікна.

Пошкоджено трубопровід гарячого водопостачання. Уламки впали на нежитлову будівлю, зафіксовано руйнування на першому поверсі та падіння уламків у дворах будинків на проїжджій частині.

Огірки до пізньої осені: ми поділимось з вами секретами вирощування та вчасним ретельним доглядом за листям розсади

«Володимир Путін не програв війну» — президент Польщі Анджей Дуда назвав переваги РФ та закликав не сміятись зі старої військової техніки російських загарбників