in

«Володимир Путін не програв війну» — президент Польщі Анджей Дуда назвав переваги РФ та закликав не сміятись зі старої військової техніки російських загарбників

Російський диктатор Володимир Путін ще не програв війну в Україні. Більше того, зважаючи на порівняння кількості населення у двох державах, РФ має перевагу. Тому зараз не варто розслаблятися і сміятися зі старої військової техніки російських загарбників.

Про поразку країни-агресорки РФ у війні можна буде говорити тоді, коли українські військові відкинуть російських окупантів до кордонів станом на 1991 рік. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда у інтерв’ю, яке опублікувала його пресслужба.

Дуда наголосив, що не можна називати поразкою Путіна вступ Фінляндії до Північноатлантичного альянсу.

«Сьогодні кажуть, що Володимир Путін програв війну, і його поразка полягає в тому, що Фінляндія приєдналася до НАТО (…). Пані та панове, Володимир Путін не програв війну. Сподіваюся, він програє. А поки маємо ситуацію, коли російський каток тисне на Україну, щодня на фронті гинуть сотні людей. Росіян – понад 100 мільйонів, українців – менше 40 мільйонів. Вже одна ця різниця показує, хто тут має перевагу», – сказав президент Польщі.

Польський президент наголосив, що країні-агресорці Росії байдуже до людей і до своїх втрат на фронті, а Україна мислить по-іншому – їй важливе кожне життя.

Росія має іншу культуру і є державою з ядерною зброєю та величезними запасами іншої зброї, зазначив Дуда. Він наголосив, що не варто сміятися зі старих російських танків 60-х років минулого століття, адже кожен такий танк важить 50-60 тонн і є серйозною загрозою для українських військових на фронті.

«Путін програє війну, коли російську армію відкинуть від міжнародно визнаних кордонів України. Тоді ми скажемо, що вони (росіяни – ред.) нічого не отримали в результаті цієї війни, що їхній план поневолення України провалився, їхні імперські амбіції покарані, вони втратили сотні тисяч людей», – зазначив Дуда.

Проте зараз війна триває, РФ все більше мобілізується і переводить економіку в режим війни, тому Захід зараз повинен продовжувати спільно підтримувати Україну, наголосив польський лідер.

День захисту дітей, а окупанти завдали чергового ракетного удару по столиці: загинули діти

«Спеціальний візит» — Президент України Володимир Зеленський і кремлівський диктатор Володимир Путін зустрінуться вже у цьому місяці