in

ЗСУ пішли в контрнаступ — The Washington Post

Українські військові нібито пішли в контрнаступ, відкриваючи вирішальний етап у війні, яку розв’язав російський диктатор Володимир Путін. У ніч на 7 червня ЗСУ посилили удари по позиціях окупантів. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на українських військових, які говорили на правах анонімності.

Повідомляється, що передові позиції окупантів на південному сході країни атакували спеціалізовані ударні підрозділи, озброєні західною зброєю і навчені тактиці НАТО.

Запорізька область вважалася стратегічною і ймовірним місцем для початку нового українського контрнаступу. ЗСУ могли б перерізати «сухопутний міст» між материковою частиною РФ і окупованим Кримом. Цей «коридор» ворог використовував для постачання.

«Вони (українські військові — Главред) також можуть спробувати звільнити місто Мелітополь, яке Росія зробила окупованою столицею регіону, і Енергодар, де розташована Запорізька атомна електростанція», — йдеться в матеріалі.

За даними видання, український представник українських військових частин Валерій Шершень підтвердив підвищення активності в Запорізькій області, але додав, що там «не щось серйозне».

Варто зазначити, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявляв про те, що ЗСУ нібито намагалися прорвати лінію оборони окупантів, використовуючи до 1500 військовослужбовців і 150 одиниць бронетехніки.

«Думала, що буду вмирати вже» — екс-дружина Володимира Остапчука назвала свій діагноз

Україна і ООН домовилися про евакуацію із захопленого РФ лівого берега Дніпра