in

«Важливо про це говорити» — Даша Астаф’єва розчулила українців промовою про українських Героїв

Українська співачка Даша Астаф’єва, яка від початку повномасштабної війни кардинально змінила свій світогляд, закликала українців задуматися про ставлення до українських військовослужбовців.

Волонтер розмістила в Інстаграм окремий пост, в якому детально роповіла про військових. Її метою є те, що вона бажає донести суспільству, як ми маємо відноситись до осіб, які боронять нашу Україну від загарбницьких дій російських окупантів.

«Не відводьте від військових очей. Коли я почала товаришувати з воїнами, то відкрила для себе якийсь зовсім новий вид людських стосунків. Ні, я завжди високо оцінювала дружбу та справжню близькість між людьми. Я вмію бути спокійною підтримкою і дурною сміхотункою, порадницею і мовчазною опорою. Але лише спілкуючись із військовими, я відкрила приховані глибини емпатії», — розповіла блогерка.

Даша зауважила, що військових гнітить те, що при зустрічі з ними ми відводимо відних погляд, уникаючи зорового контакту.

«Контакт із людьми, які боронять наші життя, інший, ви розумієте. Ти відчуваєш величезну вдячність, бачиш ті збентежені очі, які вони опускають зі словами: «Дашо, ти що. Це ж наша робота». Ти радієш кожній зібраній банці як скажений, тому що знаєш, що ці гроші допоможуть реальним людям, яких ти обіймала, від яких чекаєш на повідомлення: «Живий». Ти дослухаєшся до кожної поради, намагаєшся вхопити кожне слово, бо досвідом із тобою ділиться цвіт нації — найкращі люди сучасної України, які пишуть історію. Ти, гуляючи вулицею, чекаєш, аби на тебе подивився військовий, і ти подякуєш йому, бо знаєш, як воїнів ображає наше перелякане уникання. Ти поряд із ними відчуваєш такий заряд і мотивацію, таку енергію, що наважуєшся на вчинки, які раніше тебе лякали»,  — додала артистка.

Астаф’єва закликала не стримувати своїх почуттів та бажань при зустрічі з Героями України.

«Але не відводьте очей. Спробуйте відкритися — у вас там така безодня емпатії, от побачите», — написала на завершення модель.

Олександр Волошин вийшов на зв’язок після «арешту» та розповів за що загримів в «мавпятник»

«Це і не дивно» — продюсер Костянтин Меладзе закрутив роман з екс-учасницею «ВІА Гри»