in

ЗСУ просунулися на 16-19 км і досягли «тактично значущого» прогресу у контрнаступі

Українські військові за останні кілька місяців досягли тактично значущого прогресу у контрнаступі, просунувшись вперед на двох основних напрямках.

Про це повідомляє американське видання The New York Times. Зазначається, що, на думку військових аналітиків, ЗСУ просунулися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) за двома основними напрямками наступу. Вони рухалися у бік Азовського моря, щоб перервати для російських окупантів сполучення між країною-агресоркою Росією і тимчасово окупованим Кримом.

Експерти зазначили, що звільнені українськими воїнами території хоч і відносно невеликі, проте важливі, адже втрата цієї частини територій змусила Москву перекидати свої сили з інших напрямів фронту.

Аналітики називають досягнення ЗСУ «тактично значущими». Зазначається, що передислокація частини російської окупаційної армії ще більше послабить лінію оборони загарбників і створить можливості для українського війська прорвати оборону ворога.

«Якщо їм (українським військовим – ред.) вдасться просунутися через Урожайне або навколо нього, вони виявляться за 50 миль (80 кілометрів) від Бердянська та Маріуполя на Азовському морі. І з кожною милею, на яку вони просуваються, українські сили чинять більший тиск на російські лінії постачання», – наголошують у виданні.

Маленьку Софійку «звільнили» від життя: армія РФ вбила немовля на Херсонщині

Джигурда виставив себе посміховиськом на Донбасі, куди привіз окупантам-калікам лахміття