in

Вся країна плаче…У боях за Україну загинув фотограф Майдану, доброволець Роман Чорномаз.

На вій*ні з р0сійськими 0купантами загинув ще один український захисник і справжній патріот своєї держави. У понеділок, 13 червня, у боях під Бахмутом пішов із життя український боєць, журналіст, майданівець та фотограф Роман Чорномаз.

Про це повідомили у Facebook-спільноті “Цифровий Архів Майдану”. З початку повномасштабної ві*йни Роман вирішив стати снайпером і приєднатися до батальйону “Свобода“. Він активно воював у складі бригади швидкого реагування “Рубіж” Національної гвардії України.

“Іронічний, глибокий “патлатий чувак, який любить ходити і фотографувати по фестивалях та різних масових акціях”, – охарактеризував якось себе Роман в одному з інтерв’ю.

Роман Чорномаз народився і проживав у місті Умань на Черкащині, де займався фермерством і захоплювався фотографією.Його батько, Богдан Чорномаз, був відомим українським істориком, дисидентом і колишнім в’язнем радянських концтаборів. Він також був письменником і громадським діячем, членом Української Гельсінської Спілки. Мати Романа, Тетяна Чорномаз, була активісткою, протягом багатьох років очолювала Черкаську обласну організацію “Свободи”. Зараз вона займається волонтерством і надає допомогу Збройним силам України.

Сам Роман був активним учасником Майдану та брав участь у подіях на Майдані Незалежності, зокрема на Груші. 20 лютого Роман зафіксував на свою камеру розстріл беззбройних людей на вулиці Інститутській.

Коли p0сія почала повномасштабний наступ на українські території, він вирішив добровольцем піти на фронт і приєднався до батальйону “Свобода”. У складі батальйону він виконував обов’язки снайпера.

Роман воював проти 0купантів у різних районах, зокрема в Сєвєродонецьку та під Бахмутом. Він брав участь у ротаціях, а після повернення з короткої перерви знову вирушав на передову для виконання складних завдань у найнапруженіших бойових ситуаціях.

“На Бахмутському напрямку віддав життя за Україну наш побратим, боєць Легіону Свободи Роман Чорномаз, – написав у своєму Facebook голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок. – Коли почалася війн*а, Роман просто продовжив справу своїх батьків – став на захист України. Змінив фотоапарат, з яким працював професійно, на приціл снайперської гвинтівки і приєднався до батальйону Свобода. Героїчно загинув у бою 13 червня. Співчуття родині та близьким. Вічна пам’ять і слава Герою!”

«Погрожував набити морду»: на Анну Трінчер у Києві накинувся охоронець ЖК

«Happy birthday, наша Юля»: Сердючка і Quest Pistols виступили для дружини російського олігарха