in

У Харкові 14-річна школярка розклеювала проросійські плакати та співала гімн РФ

У Харкові 14-річна дівчина розклеювала постери “за Харківську народну республіку” та записувала відео із Z-символікою і гімном РФ в центрі міста. Особу неповнолітньої вже встановили та з батьками викликали до поліції.

Про це 21 червня повідомили в поліції Харківської області.

21 червня містяни повідомили правоохоронцям про дівчину, яка на площі Свободи біля намету “Все для перемоги” розклеювала листівки з “символами” так званої “ХНР”.

За даними начальника слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова, її разом з матір’ю вже допитали та провели обшук помешкання.

“Авторці відео 14 років, її вже опитали. Наразі проведено обшук за місцем її мешкання. Вилучено докази. Через підлітковий вік дівчини відповідати за її проступок буде матір, яку буде притягнуто до відповідальності за невиконання обовʼязків щодо виховання дітей. Щодо молодої пропагандистки, то до неї будуть застосовані заходи виховного характеру згідно з вимогами Кримінального кодексу України”, – написав Болвінов.

Він зазначив, що матір дівчини на допиті стверджувала, що донька раніше висловлювала лише позицію “за мир”, і про антиукраїнські настрої дитини вона нібито не здогадувалася та побачила зняті донькою відео лише після повідомлення класного керівника. На відео поліції неповнолітня каже, що шкодує про свій учинок.

Під час обшуку вдома у 14-річної дівчини вилучила малюнки з прапором РФ, радянською символікою, лозунгами на підтримку Царської Росії.

«Ось таку галерею вилучили під час обшуку у 14-річної школярки, яка записала гімн РФ. Тут і російські прапори, і лозунги на підтримку царя та царської Росії, і радянська символіка. Все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі. Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої навряд чи могли залишитися непоміченими з боку матері”, – зазначив Болвінов.

Він зазначив, що дівчина вже достатньо доросла, щоби розуміти, що саме вона зробила. І хоч за законом притягти її до кримінальної відповідальності не можна, “мати обов’язково буде покарана”.

“Як би не відхрещувалися дорослі, цей випадок — не безневинна дитяча витівка. Це свідомий антидержавний виступ та робота на користь ворога”, – наголосив.

Подругу школярки, яка також фігурувала на відео, теж знайшли. Її батьків опитали, вони також притягуються до відповідальності за невиконання своїх обовʼязків.

Овнам — порочна пристрасть, Ракам — величезна влада: гороскоп по картах Таро на 23 червня

«Їдьте підтримувати своїх орків!» — Співачка Наргіз жорстко послала усіх артистів-путіністів (відео)