in

Українці можуть в два рази скоротити суми в платіжках за електроенергію

Українці можуть в два рази скоротити суми в платіжках за електроенергію — для чого і необхідно встановити двозонний лічильник і використовувати правила енергоефективності.

Про це повідомляється на офіційному сайті Держагентства з питань енергоефективності.

Як кажуть експерти, покупка і установка двозонного лічильника обійдеться близько 2-3 тисяч грн. Для цього людям потрібно звернутися до свого постачальника електрики. Найчастіше у великих компаній в прейскуранті вже є такі послуги з готовими енергоефективними наборами.

Двозонний лічильник дозволяє в період з 23.00 до 07.00 платити за світло за тарифом 1,32 грн за кіловат-годину, а в денний час – за звичайним тарифом. При цьому важливо використовувати енерговитратні прилади в нічний період.

«Прості побутові речі часто зберігають значну кількість газу та електроенергії. Наприклад, холодильник повинен розташовуватися подалі від плити, нагрівача, колонки або бойлера, батареї і прямих сонячних променів, а сучасні пристрої для приготування їжі, наприклад мультиварки, дозволяють готувати 2-3 страви одночасно, що зберігає як газ, так і електроенергію», – розповіли співробітники Держагентства.

«Скажіть, чи можна хлопчику носити таку зачіску?»: Ірина Білик вперше показала, як виглядає її семирічний син Табріз

Дружина Віктора Павліка розповіла про проблеми зі здоров’ям у співака: «Вік дає про себе знати»