in

СБУ затримала на хабарі нардепа з фракції Порошенка Сергія Алексєєва: вимагав $50 тисяч

СБУ викрила чинного народного депутата, який за $50 тисяч обіцяв «відмазати» іноземця від екстрадиції.  Йдеться про парламентаря з фракції «Євросолідарність» Сергія Алєксєєва.

Про це повідомили в СБУ.

«Парламентар «гарантував» використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.Співробітники СБУ задокументували факт отримання нардепом 20 тисяч дол США – першої частини грошової винагороди, і викрили його на одержані другого «траншу»  — 30 тисяч доларів США», — зазначили у відомстві.

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України санкціонував оголошення депутату про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Офісі генпрокурора уточнили, що про підозру повідомлено голові підкомітету у Комітеті Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

«За місцем проживання підозрюваного тривають невідкладні слідчі дії», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, нардеп хотів обманом виманити гроші у громадянина Німеччини.

Своєю чергою, в партії «Європейська солідарність» відкидають всі звинувачення на адресу Алєксєєва і називають дії правоохоронців тиском на опозицію.

«Сьогодні вночі, в найкращих традиціях НКВДистських трійок, у народного депутата Сергія Алєксєєва співробітники ДБР та СБУ провели обшуки, які відбулися без постанови суду, з невнятними поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії. Під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші. «ЄС» розцінює ці дії як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили і залякування її представників та перешкоджання діяльності народного депутата», — заявили в політсилі.

Путіністку Ірину Дубцову на концерті в Казахстані обізвали «тварюкою» та прогнали зі сцени

Блогер розкрив «любовну драму» Лесі Нікітюк: «принц» втік на початку війни