in

«Життя росіян теж мають значення!» — режисер Трієр потрапив у скандал через заяву щодо F-16 для України

Кінорежисер Ларс фон Трієр вирішив заступитися за російських окупантів. Данський кінодіяч у зв’язку з майбутньою передачею Україні винищувачів F-16 заявив, що «життя росіян теж мають значення».

Відповідне повідомлення Трієр оприлюднив в Instagram. Очевидно, реакцію людей на висловлювання режисер бачити не захотів, оскільки станом на ранок 23 серпня коментарі під постом закриті.

У скандальному дописі знаменитість звернувся до президентів України та Росії, а також прем’єр-міністерки Данії. Фактично, Трієр висловив жаль із приводу загибелі російських загарбників, нелогічно використавши алюзію на Black Lives Matter.

«До речі: пану Зеленському і пану Путіну, і не в останню чергу пані Фредеріксен (яка вчора, як по вуха закохана, позувала в кабіні однієї з найстрашніших машин для вбивств сучасності, посміхаючись від вуха до вуха):

«Життя росіян теж мають значення!»

Із найкращими побажаннями, Ларс».

Свої слова кінодіяч ніяк додатково не коментував і не пояснив.

Ларс фон Трієр – 67-річний датський режисер, сценарист, актор, володар понад ста нагород і номінацій. Серед його популярних фільмів: «Догвілль» (2003), «Антихрист» (2009), «Меланхолія» (2011), «Німфоманка» (2013).

До речі, у 2022 році в режисера діагностували хворобу Паркінсона.

«Ганьба вам, ховаєтесь за синами» — Решетник похвалився кадрами із Праги та отримав різку відповідь від українців

Надя Дорофєєва зворушливо заспівала гімн України і «порвала» мережу