in

«Вважаю себе українцем»: відомий продюсер Сomedy Club втік з РФ та зізнався, як став «татом» для українських дітей-біженців

Креативний продюсер Армен Оганян, який народився в Азербайджані та довгий час прожив в РФ, зізнався, що вважає себе українцем.

Сценарист культових українських та російських проектів «Фабрика зірок» та «Холостяк» тривалий час будував кар’єру у Росії. В 2014 році, коли росіяни окупували Донецьк та Луганськ, Армен підтримав український народ. Він намагався всілякими способами донести росіянам правду, але ті не бажали його слухати. Деякий час Оганян працював на відому російському каналі «НТН», але через «політичні та радикальні висловлювання» щодо повномасштабного вторгнення РФ в Україну його звільнили з роботи.

«Зараз підтримую контакт тільки з трьома своїми знайомими, які теж виїхали з Росії. І, на жаль, там продовжують жити мій брат, який виїхав до Санкт-Петербургу ще раніше за мене, і мої батьки, яких я забрав з-під обстрілів ще 2015 року. Куди я міг їх відвезти на той момент? Туди, де я жив — у Москву. Так склалося в той момент», — поділився продюсер.

Армен засудив злочинні дії Кремля

За кілька днів до повномасштабного вторгнення Арен разом із сім’єю знаходився за кордоном, а квитки на повернення в Москву були взяті на 24 лютого. Дізнавшись, що російські війська порушили кордони незалежної держави, продюсер прийняв рішення не повертатися. Дружина його в цьому виборі підтримала.

«Дружина дуже любить Україну. І коли ми жили в Москві, мріяла жити в Києві. Саме вона познайомила мене з перепічкою, говорила мені: «Ти що, українець, і не знаєш, що таке перепічка?» — додав Оганян.

Армен допомагає українським дітям-біженцям

Наразі чоловік обрав своєю новою домівкою Португалію, де одразу взявся допомагати українським дітям-біженцям адаптуватися до нового життя. Він зазначив, що попри те, тривалий час прожив в РФ, вважає себе українцем.

«Я вважаю, що мова – це один із найголовніших критеріїв самоідентифікації. І я зараз ідентифікую себе саме як українця, саме через мову. От, наприклад, у мене майже немає вірменської ідентифікації, бо я не знаю мови, батьки мене не навчили, а вони є носіями, але не практикували, скажімо так. І от через це я ніяк не можу віднести себе до вірмен. Я не те що відгороджуюсь, але я – українець, і мені так здається, мабуть, саме через мову. Коли раніше приїжджав до України, то завжди намагався розмовляти українською, коли підтримували цей діалог», — зізнався Оганян.

Армен вважає себе українцем

Читайте також: Аліна Гросу вдруге вийшла заміж і показалася в обіймах коханого з обручкою на пальці

Гороскоп на 25 лютого 2024 року для всіх знаків зодіаку за картами Таро

Нова коханка Путіна «Барбі» на 23 лютого заспівала російським військовим хіт «Бумбоксу»: диктатор сам погодив цю композицію