in

«Стерти пам’ять про Пригожина» — голову ПВК «Вагнер» поховали в закритому форматі: з’явились перші кадри могили

29 серпня в російському місті Санкт-Петербург відбулися в «закритому» форматі похорони ватажка ПВК «Вагнер», який загинув 23 серпня в авіакатастрофі.

Церемонію прощання провели таємно ще й навіть з елементами конспірації. Про час та дату не було оголошено до останнього. Поховали Пригожина на Прохорівському кладовищі поряд із його батьком. Ще у вівторок стало відомо, що російський диктатор не братиме участі у похороні свого колишнього кухаря.

«Прощання з Євгеном Вікторовичем відбулося в закритому форматі. Охочі попрощатися можуть відвідати Порохівське кладовище«, — повідомила прес-служба ватажка ПВК «Вагнер».

В мережі вже з’явились кадри з його могили.

Свою думку з цього приводу пояснив російський соціолог та журналіст Ігор Яковенко, який вважає, що таким чинном путінський режим хоче стерти всю пам’ять про нього.

«Основне завдання секретності полягає у тому, щоб не допустити трансляції… Тому що головне завдання сьогодні режиму – це стерти пам’ять про Пригожина. Протягом півтора року, роздмухуючи і створюючи міф про «великого полководця-патріота» Пригожина та про його «диво-багатирів» це справді зайшло в голови до якоїсь частини росіян», — розповів Яковенко.

Варто відмітити, що після невдалого походу на Москву і приниження таким чином самого Путіна і його режиму загалом багато хто був переконаний, що власнику ПВК цього просто так не пробачать. Західні ЗМІ відкрито пишуть про те, вбивство Пригожина було здійснене після прямого наказу в Кремля.

Таїсія Повалій, зізналась в любові до Росії та оббрехала Україну, заявивши, що українці не мають «духовного виховання»

«Попрощалась з блондом» — телеведуча Леся Нікітюк вразила кардинальними змінами у зовнішності