in

Польща розпочала процес примусової депортації українців призивного віку назад в Україну: кому це світить

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення РФ в Україну українські чоловіки призивного віку розділились на дві категорії: одні з хоробрістю взяли до рук зброю та стали на захист України, а інші — шукати можливості втечі за кордон.

Пропонуючи хабар, відповідна кількість утікачів все ж таки покинула країну з думкою, що тепер їм можна жити спокійним життям. Тепер Польша та інші країни ЄС розпочали процес передачі громадян, які допомагали незаконно вивозити українських чоловіків призивного віку за кордон. Щоб повернути чоловіків-утікачів, Київ повинен пред’явити міжнародний обвинувальний акт проти кожного з них.

«Якщо ми зупиняємо такого іноземця, наприклад, за звичайну перевірку на дорозі, наша система KSIP (Інформаційна система Національної поліції – ред.) покаже, що це особа, яка переслідується прокуратурою з України, тому що там є дані Інтерполу. Ми затримуємо таку особу і повідомляємо прокуратуру. Польський суд вирішує, чи буде він екстрадований», — пояснив інспектор головної комендатури поліції Польщі Маріуш Царка.

«Це «Титанік», який тоне» — відомий блогер розкрив таємниці сімейного життя Каменських та Потапа

Судмедексперт Жанета Сільська з «Повернення Мухтара» в істериці обізвала Аду Роговцеву «перевертнем»