in , ,

«Іди на*уй звідси, а то зараз в*бу!» — власник мийки на Хмельниччині відмовився помити машину, яку волонтер відправив на передову

Повномасштабна війна з росією, яка вже другий рік триває в нашій країні, чітко дала зрозуміти, хто ким є насправді.

Масові черги молоді у військкомати, старі люди, які кидають залишки убогої пенсії у скляну банку з написом «На ЗСУ», школярі, які продають зроблені своїми руками вироби, щоб потім гордо віднести виручку знайомому волонтеру, інваліди, що плетуть маскувальні сітки… Ці кадри і вже ні в кого не дивують.

Справжній шок і виправдану лють викликають особини, що відгородили себе від того, що відбувається навколо, і вважають, що війна — це щось далеке й ефемерне, яке жодним чином до них не стосується. З представником такого типу людей зіткнулися волонтери у невеликому містечку Полонне Хмельницької області.

56-річний місцевий житель придбав уживану машину Опель Кадет, щоб відправити її для потреб ЗСУ. Звичайно, почав відновлювати її за свої заощадження. Знайшлися механіки, які, не ставлячи зайвих питань, погодились безплатно відремонтувати. Зокрема, величезну допомогу надав автомобільний бокс на вулиці Ходякова, господар Ревуцький Олександр. Також знайшовся автомаляр, що безкоштовно поміняв колір «залізного коня» з яскравого цивільного на темно-зелений бойовий. Залишився останній штрих — помити та пропилососити всередині, щоб прибрати бруд та пил після ремонтних робіт.

Для цього волонтер разом із сином попрямував до найближчої автомийки, на вулиці Академіка Герасимчука, де й звернувся до господаря закладу з проханням помити авто. Однак такої реакції, яка відбулася від мийника, ні сам добродій, ні випадкові свідки їхньої розмови ніяк не очікували.

На запитання — чи може він помити машину хлопцям на передову, власник мийки відповів, що не має часу, дзвоніть, мовляв, завтра до іншого змінника і домовляйтеся. Коли чоловік попрямував до виходу дивуючись, що навіть для воїнів на передок часу не знайшлося, мийник раптом почав його ображати і в сказі кричати: «Знаєш, скільки я вже машин для пацанів перемив, іди на*уй звідси, а то зараз в*бу , Ти навіть не мій клієнт ». Після цього волонтер сів у машину та поїхав, щоб не створювати ще більшого конфлікту.

Автомийка, де стався інцидент

Благо в автомийці неподалік, на вулиці Л. Українки 135, опинилися осудні люди, які із задоволенням помили та пропилососили машину. Від оплати працівники відмовилися, наголосивши, що машини для військових обслуговують безкоштовно.

Складно уявити собі відчуття хлопців на передовій, які щодня ризикують життям, захищаючи таких співгромадян, що відсиджуються в цей час за тисячу кілометрів від свисту куль… Добре все-таки, що є хороші люди, які, незважаючи на важкі часи, готові потримати наших захисників. Зараз машина готова вирушити на передову та допомагати нашим воїнам.

«Попросив маму послати його на*уй!» — Каля Серга вперше розповів про брата, який воює у складі армії окупантів

У Польщі прокуратура розслідує справу пари з України, яка катувала та ґвалтувала 3-річного хлопчика